Орешарски: В енергетиката вече няма баничари или еколози, както при ГЕРБ (видео)

  • 11 април 2014 15:16

  • 4655
  • 37
Орешарски: В енергетиката вече няма баничари или еколози, както при ГЕРБ (видео)
© Булфото

Започна срещата между министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и граждански организации. На срещата присъства и министър Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова, защото по темата правосъдие има много въпроси, предаде репортер Novini.bg.

Това е традиционна и регулярна среща на премиера с граждани и граждански организации, като интересното в случая е, че въпросите към Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 са задени писмено. Питанията към органите на властта са от най-различен характер и теми. От въпроси за Българската банка за развитие и нейната роля при кредитирането на средния и малкия бизнес, до позицията на правителството за розовите домати. Има и интересни предложения от страна на гражданите. Премиерът беше попитан какво мисли за идеята да се създадат хранителни магазини, в които да се продават само български стоки. "Тази идея не ми се струва добра. Лично аз не я подкрепям. В условията на пазарна икономика и общ европейски пазар, понятието българско и чуждо се размива. Ние се стремим да създадем ясна ценова фрагментация", отговори Орешарски.

Друга тема, която предизвика интереса на гражданските организации беше за инфраструктурните проекти на правителството и усвояването на европейските средства за тях в следващия програмен период 2014-2020 година. "Правителството се е заело сериозно с инфраструктурните проекти. Мога да кажа, че има един сигурен факт. Това е, че парите са малко, а проектите много. Поели сме ангажимент да изградим АМ "Струма". Нейното строителство ще дръпне доста сериозен ресурс и трудно ще започнем работа по друг инфраструктурен проект. Със сигурност ще се опитаме да работим и по изключително важния коридор София-Видин", каза министър-председателят.

Много бяха въпросите и по наболялата тема за енергетиката и проблемите в сектора. На въпрос, кога ще бъдат разсекретени неизгодните за България енергийни договори, Орешарски отговори: Много е трудно да се разсекретят договори подписани от две държави. Въпреки това, по датите много ясно може да се разбере, кой ги е подписал и кой носи вина за кризата в този отрасъл. Ще дам няколко примера. Един такъв договор е подписан в периода 2000-2001 година, от тогавашния председател на Комитета по енергетика Иван Шиляшки. Друг такъв договор, за голямото присъединяване на ВЕИ-та към електропреносната мрежа, е подписан през 2012 година", разкри Орешарски.

На премиерът отново му беше поставен въпроса за назначенията във властта. "Този въпрос ми е задаван многократно. Моят отговор е ясен и точен. Назначават се само професионалисти. Водещ критерий при назначенията са професионализма и професионалните качества. Категорично заявявам, че в енергетиката вече няма баничари или еколози, както беше при предишното управление на ГЕРБ", каза Орешарски.

 


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4655 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар

2014.04.13 | 07:21

37
Виждам че гейберите плачат, значи всичко е наред.

2014.04.12 | 16:28

36
Иска да каже че има само корумпета!

2014.04.12 | 16:28

35
Това дървено човече на конци защо обижда баничарите. Сигурен съм, че който и баничар да сложим в енергетиката ще се справи 1000 пъти по-добре от т.нар. "експерти", които ни докараха до това дередже.
Али Резак

2014.04.12 | 16:28

34
Браво Орешарски,машала.Сега на мястото на еколозите сложите кърлежи и пиявици и енергетиката ни ще цъфне и върже.

2014.04.12 | 16:28

33
Да бе баничари няма,ама в Белене има РИБАРИ!!!???И още 70 търтея,които получават заплати и по-цял ден лентяйстват!!!???Само допълнително излагат фалиралия НЕК и дразнят всички живущи в красивия ни крайдунавски град Белене!!!

2014.04.12 | 16:27

32
Олигарски като финансов министър е отпуснал милиарди за далверите белене, цанков камък, веита. Сега пир него нек трупа милиарди заеми, изкуствено, предизборно задържат цената, работят да загубим арбитража за белене? Това е най - големия мафиот. Долен висаджия, к*ва на мафията

2014.04.12 | 16:27

31
олигарски тегли милиардни заеми, с които изплаща фиктивно ддс на "обръча от фирми". така ни източват по закон. Някой знае ли къде отидоха парите от досегашните заеми?

2014.04.12 | 16:27

30
не те ли е срам мошенник долен крадец, освен платените като нели демирева никой не е с олигарски. На тая среща са "граждански" организации свързани с позитано

2014.04.12 | 16:26

29
Да да, сега има само подставени лица на крадци !!!

2014.04.12 | 16:26

28
Гнусен си бездарник си, за нищо не ставаш,квадратна тъпа глава

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини