Помагаме на таксиджиите, но мислим и мерки за контрол, обяви Мутафчиев

  • 11 април 2014 08:00

  • 1282
  • 3
Помагаме на таксиджиите, но мислим и мерки за контрол, обяви Мутафчиев
©

За предложението на БСП животът на таксиметровия автомобил да стане не 10, а 15 години говори в ефира на БНТ социалистът Петър Мутафчиев.

Сред другите предложения на депутатите от левицата са да се увеличат годините за регистрация на такси от 5 на 8 години и да има долна граница на цената на такситата с цел да намалят измамите и да се изолира нелоялната конкуренция при таксиджиите.

Това решение, по думите на Мутафчиев, е мотивирано от сериозните финансови проблеми, които изпитват превозвачите. „Това беше едно тяхно предложение, което дълго време обсъждахме. Дадохме тази възможност, но в бъдеще ще се мислят мерки за контрола на таксиметровите услуги“, подчерта обаче той.

Тази корекция дава една по-добра почва за бизнес, но не може да реши всички проблеми, призна Петър Мутафчиев. Нека остане време за дебати с бранша и ще бъде взето правилното решение, допълни той.

Последвайте канала на

1282 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.12 | 08:50

2
Ако таситата трябва да са до десет годишни, нека да направят и автобусите от градския транспорт да са до 10 годишни!!! Все пак те "извозват" много повече пътници!!! Но не, таксджиите трябва да изплащат скъпи лизинги!!! С такива лизинги едно ново такси може да илезне между 30 50 хиляди лева за целия период. Повечето таксиджии работят по 6 дни в седмицата, по 11-12 часа на ден. А всяка кола минава технически прегледи всяка година!!! Може би законодтелите нямат доверие на тези технически прегледи. А има такива авобуси-трошки в градския транспорт, не само в София, но и в много други градове!!!
FM

2014.04.12 | 08:50

1
Пуснете повече автобуси и такситата ще изчезнат.

2014.04.12 | 14:53

3
Мутафчиев, най добре помислете за таксиметровите шофьори най напред. Преди години от шофьорите се изискваше шофьорски стаж минимум 3 години, професионална шофьорска книжка, свидетелство за съдимост, свидетелство за психическа годност и ред други неща. Сега всеки сдобил се по неизвестен начин с книжка, осъждан за какво ли не и всякакви бандити стават таксиметърджии. Тук е заровено кучето. 60% са боклуци.

Добави коментар

Водещи новини