Виетнам спешно иска наши пилоти

  • 07 април 2014 06:58

  • 1519
  • 2
Виетнам спешно иска наши пилоти
©

Виетнам спешно иска да наеме наши пилоти. Това стана ясно при посещението на българската официална делегация в Ханой, водена от премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

"Страната има нужда от минимум 100 добри летци, а България може да им предложи перфектни кадри", коментира за "Стандарт" транспортният министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на. Той обясни, че заплащането в този бранш в Азия било на ниво.
Местните авиолинии искат още от нашата страна да им помогне за обучението в нашето Ръководство въздушно движение. Именно това ще са част от акцентите в предвидените за днес срещи на Папазов с ресорните му колеги, пише „Стандарт“. На тях ще стане въпрос и за директна линия София-Ханой, която ще улесни туризма между двете страни. Виетнам проявява интерес да произвежда българска бира с наш малц, който се произвежда в завода в Карнобат, научи още "Стандарт".

Местни бизнесмени се опитват от години да пренесат отглеждането на българската роза. Азиатската държава ще търси помощ от България и за въвеждане на електронно правителство.

С шопска салата и сливова ракия, както и с типични български ястия бе посрещната българската делегация в новооткрития ресторант "София" в Ханой. Българката Жени Желязкова и нейният съдружник виетнамец, който живее в София, са решили да си "създадат кът далеч от родината". Представителите на България бяха посрещнати и с песента "Ледено момиче" на Д2 и виетнамки с български носии. Премиерът дари собствениците на заведението с плакет на Мадарския конник. Съдружникът Анх Нгуен е завършил маркетинг у нас и е на 27 години. Той е един от многото виетнамци, учили у нас. "В този регион на света Виетнам е най-приятелската на България страна", заяви премиерът Орешарски по-късно в нашето посолство в Ханой. Там се бяха събрали около 100 виетнамци, учили и работили в България. Културният министър Петър Стянович ги дари с български филми и музика, а Орешарски ги поздрави с наздравица на виетнамски. Те пък му отвърнаха с изпълнението на няколко български песни, сред които "Имала майка едно ми чедо Никола".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1519 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.07 | 21:08

2
Комунистически мурафети. Пролетариите от двата край на света взеха, че се съединиха.
гошо

2014.04.07 | 21:08

1
АлекоКонстантиновски истории.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини