За първи път ще можем да летим до Ханой

  • 01 април 2014 07:32

  • 1528
  • 0
За първи път ще можем да летим до Ханой
©

"Виетнам еърлайнс" ще поиска да открие редовна въздушна линия София-Ханой, научи "Стандарт". Това ще бъде съобщено при официалното посещение на премиера Пламен Орешарски във Виетнам от 5 до 9 април, информира „Стандарт“.

Заедно с него ще пътува и министърът на транспорта Данаил Папазов, тъй като транспортните връзки между двете държави ще бъдат една от важните теми на преговорите в Ханой.

При нас все още не е заявен интерес за откриване на линия между Ханой и София, казаха от ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация". И допълниха, че двустранната спогодба за въздухоплавателни съобщения между България и Виетнам е подписана на 1.10.1979 г. в Ханой и още е валидна.

Ако "Виетнам еърлайнс" започне полети между Ханой и София, това ще бъде първата редовна линия до Далечния изток след приватизацията на авиокомпания "Балкан" преди 15 години и закриването на дестинациите до Банкок и Коломбо. "Виетнам еърлайнс" има самолети "Боинг 777" и "Еърбъс А330", с които изпълнява редовни полети до 11 града в Европа, сред които Виена, Прага и Рим. След 20-годишна криза бизнес отношенията между България и Виетнам бележат ръст. Тигърът от Индокитай предлага добри условия за инвестиции. Работната ръка във Виетнам е евтина, а качеството на производството е високо.
Български компании искат да инвестират във Виетнам в инсталации за преработка на моторни масла и във фармацевтичната, текстилната, обувната, хранителната и тютюневата индустрия. Възраждането на бизнес отношенията ще направи един полет седмично между Ханой и София рентабилен, смятат експерти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини