БСП: Вината на Златанов е установена безспорно

  • 03 април 2014 14:52

  • 1432
  • 4
БСП: Вината на Златанов е установена безспорно
©

Констатациите, които бяха направени в доклада, който изнесе комисията и беше приет в НС, напълно съвпадат и се материализират в произнесената днес присъда на Филип Златанов, бивш шеф на КПУКИ.

Това зави пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на КБ и член на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, по време на дейността й Екатерина Заякова. Тя обясни, че присъдата е произнесена по чл. 282 ал. 1 от Наказателния кодекс, за извършени престъпления по служба, свързани със злоупотреба и превишаване на власт или нарушаване на служебни задължения. "Това, което показва ефективната присъда от три години и половина, при положение, че текстът на закона предвижда до 5 години, означава, че доказателствата са безспорни и установени по безсъмнен начин. Те доказват една вина в горната граница на предвиденото в текста наказание", каза още тя.

Според нея от това могат да се направят няколко извода. На първо място по нейно мнение действително е извършено престъпление с една висока обществена опасност. Тя поясни, че обвинителният акт съдържа: обвинения в прикриване на проверка и нарушаване на процедурата предвидена в Закона за установяване конфликт на интереси, свързани именно с проверката, като от една страна укриване на действията на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното като президент и прекратяване на производството срещу него, което би трябвало да установи конфликт на интереси и от друга страна срещу неговата съветничка и бивш зам.-председател на Комисията по финансов надзор Димана Ранкова, както и на г-жа Бунова, която е друго служебно лице. Депутатът бе категорична, че действително констатациите при проверката за работата на тази комисия и за нарушенията както на закона, така и на процедурите, записани в него за работата на отделните служители в комисията и най-вече на нейния председател, са материализирани в произнесена присъда. "Въпреки, че тя може да бъде обжалвана, доказателствата са безспорно установени от прокуратурата и от съда", заключи Екатерина Заякова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1432 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.11 | 19:08

4
Записах си в личното тефтерче че трябва да на*ба М.М. как ще ме обвинят ако не го направя.

2014.04.03 | 23:44

3
От кога записки в личен бележник, са престъпление ?? Мисленето престъпление ли е вече ??? Ежедневно се пишат нагли лъжи и клевети в СМИ, но те не са престъпление, обаче записки в личен бележник СА ???? Четенето и публикуването на записки в личен бележник, не са ли престъпление срещу личността ?????

2014.04.03 | 23:44

2
Аз не мога да разбера до сега Филип Златанов ги е възпрепятствал сега когато няма кой да ги възпрепятства защо не започнат дела срещу тези за които е казано в тефтерчето.Ако има доказателства нека да ги съдят.Защо е този цирк само за да плашат поддръжниците на ГЕРБ ли че може на всеки да му скроят шапката.
анонимен

2014.04.03 | 23:44

1
И на всичкото отгоре този от снимката да коментира присъди и морал направо ми се повръща. ЧЕРВЕН БОКЛУК с колко куфарчета и долари те хванаха на границата АА!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини