Плевнелиев: България продължава с усилията си за справяне с миграционния натиск

  • 02 април 2014 13:53

  • 1065
  • 3
Плевнелиев: България продължава с усилията си за справяне с миграционния натиск
© Булфото

Ситуацията със сирийските бежанци в България беше във фокуса на срещата на държавния глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с президента на Европейския съвет Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Страната е предприела редица мерки за справяне с миграционния натиск и благодарение на европейската солидарност значително са подобрени условията в местата за настаняване, посочи Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на срещата късно на 1 април. Държавният глава подчерта, че е в ход изпълнението на Национален план за действие, работи се и по подготовката на Стратегия за интеграция на потърсилите закрила в България.

Предстоящите избори за членове на Европейския парламент и значението им за бъдещето на Европа коментираха още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в. Двамата бяха единодушни, че Европа днес има нужда от силни лидери и работещи институции, които да работят в полза на гражданите.

Процесът на разширяване на ЕС със страните от Западните Балкани беше сред темите на разговора между Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в. Според държавния глава, 100 години след Първата световна война Балканите са пример за мир и за успешен процес на интеграция, работят за повече свързаност, включително чрез изграждането на нови пътни и енергийни връзки. Европейската перспектива е в основата на тези положителни промени, затова България твърдо подкрепя европейската интеграция на страните от региона и им оказва експертно съдействие, коментира държавният глава.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в обсъдиха още развитието на ситуацията в Украйна и необходимостта от подписването в най-кратки срокове на споразуменията за асоцииране на ЕС с Молдова и Грузия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1065 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
afaf

2014.04.02 | 23:55

3
абе Роската нещо много побелял последните дни...май се е понапрегнал малко ахахах

2014.04.02 | 23:55

2
rosko pedal4eto
БОКЛУК

2014.04.02 | 23:55

1
ВЪРВИ СИ В АМЕРИКА ДА ТЕ ПОРИ ДЖОРДЖ БУШ, ПРЕДАТЕЛ ДОЛЕН ... ИБРИКЧИЯ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини