Таско Ерменков: Трябва да е ясно до къде "Южен поток" е на територията на ЕС

  • 01 април 2014 07:54

  • 1588
  • 2
Таско Ерменков: Трябва да е ясно до къде "Южен поток" е на територията на ЕС
©

С предлаганите промените в Закона за енергетиката хармонизираме българското законодателство с европейското. Уточняваме до къде един тръбопровод е на територията на Европейския съюз (ЕС) и от къде нататък не е, за да се знае кой носи отговорност. Това заяви в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП и член на Комисията по енергетика Таско Ерменков.

Въвеждаме понятието магистрален газопровод, опитваме са да уточним до къде се разпростира европейското законодателство. Ние като гранична точка на ЕС трябва да отговаряме за сигурността и върховенството на закона, добави той. Законовите промени уреждат въпроса с частта на "Южен поток", която не е на територията на ЕС, обясни Ерменков.

По думите на депутата от ГЕРБ и бивш директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, има евродиректива, която ясно урежда понятията за газопроводи. Според него с исканите законови промени се "размиват" границите на ЕС.

Таско Ерменков пък бе категоричен, че с промените в Закона за енергетиката управляващите защитават националния интерес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1588 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.01 | 15:19

2
Абе другарю, иди да го премериш и ни обясни къде е границата.То не можеш да казваш само трябва, а и да свършиш някаква работа.

2014.04.01 | 15:18

1
Днес е първи април, ама да не се лъжем. Видяха човек, дето хал хабер си няма от политика и всички го налазиха, започнаха да правят дудуци за коалиция, напускат партии, за да са при него, правят се на скарани любовници, но пак си се натискат.... Всички... Само едни не искат! Е, кой после лъжел, мажел и бил или не бил интересчия!? Като си отговорите на този въпрос, тогава възпроизвеждайте мисли!!!

Добави коментар

Водещи новини