Борисов: В политиката 1+1 не е 2, не съм го измислил аз

  • 31 март 2014 13:47

  • 5618
  • 65
Борисов: В политиката 1+1 не е 2, не съм го измислил аз
© Булфото

Промяната на Конституцията е сложен процес. Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след участието му във форума: "Нова Конституция или реформи в действащата".

„Много се радвам на политолозите, социолозите и журналистите, че като изпия едно кафе – 10 дни поне не стихват анализите. Има нещо много елементарно – всички казват, че трябва да се промени Конституцията, всички казват, че са за нова Конституция. Как може да стане това? Как се събират 2/3 в парламента, как като стъпки това може да се случи, сега става ясно, че това е един сложен процес”, обясни Борисов.

По думите му, по отношение на промяната в Конституцията има различни искания: "Прокуратурата да премине към изпълнителната власт, България да стане президентска република, за които промени той е против, в същото време да се намали наполовина броят на депутатите, за което той е „за”. Затова посъветвах колегите подобни форуми да продължат и да се потърсят и другите партии: БСП, ДПС и всеки, който иска, да се извървят малките стъпки. А тези, които публично много говорят за промяна на Конституцията да кажат, как ще съберат 2/3, за да промени Народното събрание и да вземи решение за промяната, посочи Борисов.

На въпрос, смята ли че на следващите европейските изборите ГЕРБ заедно с десните формации и Реформаторския блок ще могат да постигнат 2/3 и да се борят за предсрочни парламентарни избори, Борсов отговори: „В политиката 1+1 не е 2 и не съм го измислил аз това. Всяка партия за това съществува, за да участва самостоятелно на изборите и да има свой резултат. Аз гледам резултата на ГЕРБ. Според мен, не е правилно да се сумират гласовете на различни партии, защото ако е така – да се обединяват общо. Например, БСП и ДПС, ако си броят заедно гласовете, да направят една партия и да се явяват като една партия, а не да лъжат хората, че са различни, а пък да си броят заедно гласовете. Омръзна ми преди всички избори само мен да ме питат, с кого ще правя коалиция, единственият, който до сега не е правил коалиция. Не съм очаквал, че може да нямат такъв морал, че вторият Станишев да се държи като победител на изборите, да предприеме такова гонение навсякъде по държавата, че неговият бивш лидер на БСП (Георги Първанов) да излезе сутринта и да каже, че в Сталиново време така не са гонени хората”, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

По думите му, в последните дни са уволнявани от работните си места хора с дългогодишен опит само заради това, са деца на някои родители или че са роднини и познати на определени хора. Търся мнозинство, търся партньори в БСП, ДПС, за да променим няколко текста в Конституцията – да се намали броят на депутатите, да не могат да преминават депутати от една парламентарна група в друга, подчерта Борисов.

Той отказа да коментира информацията на ПП „България без цензура” за това, че група депутати напускат ГЕРБ и се присъединяват към „България без цензура” на 26 май.

"Обаждал съм се на министъра на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола поне пет пъти, за да арестува тези, които обсаждат къщата ми.  Проверяват ме защо всяка сутрин къщата ми се обсажда – аз да давам обяснения защо се обсажда къщата ми, а многократно съм се обаждал на министъра на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола и на директора на СДВР, че виждам как им плащат и вместо да дойдат да ги арестуват или на другия ден да направят оперативно-следствени действия и да ги заловят – аз трябва да кажа кои са лицата. Откъде да ги знам – те идваха на тумби пред нас и ги дават по националните телевизии. Да ги извадят от тези записи, да ги проверят, но аз съм принуден за втори път да давам за това обяснение. Надявам се да ми се извинят за това – вторият наблюдаващ прокурор – този, който ми причинява това, вместо да си пусне телевизията и да си извади кадрите, да ги викне и провери, да разбере, кой ги е викал и плащал", каза още Борисов.

Попитан какъв отговор е получил от министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, когато му е звънял и казвал, че вижда тези, които обсъждат къщата му, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза: „Каза ми: „А, виждаш ги – какво виждаш – дават пари на някого, тези пари може да им ги дават за бензин”. Не ползвам нерегламентирани специални разузнавателни средства, както тези хора, затова не съм ги записвал. Но имаше директни включвания по две телевизии”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5618 65

Свързани новини

Коментари 65

Добави коментар
FM

2014.04.03 | 21:34

65
Това е много сложно. Знаем че не си го измислил.
баба гицка

2014.04.01 | 19:26

56
САМО ГЕРБ - БРАВО НА БОРИСОВ - всички останали са МЕНТЕТА = ЛЪЖЦИ

2014.04.03 | 11:50

64
Какво браво бе , на тоянайбания от ВОЛЕН простак Борисов ! Скоро при Мишо биричката ще го пратим ! САМО АТАКА !

2014.04.03 | 11:46

63
Фалшивото копеле гербаджийско Ангелов ще яде УЙЯ ! Ще му нацепим гъза като на ТИКВАТА ПРОСТА ! АТАКА ! ПОБЕДА ! 22 % !

2014.04.01 | 20:53

62
верно е!!! Както и, че работа през целия живот за заплата (била тя и министър председателска) не прави 4 милиарда лева в сметките и тайниците ти!!!
Махнете КЪРВОЛОЦИТЕ!Иначе вас ще махнем!

2014.04.01 | 20:50

61
2,4 млрд. лева са събрали частните съдебни изпълнители за последните шест години. От тях към държавния бюджет са преведени над 200 млн. лв.Сещайте се за разликата!А само за послената година имат изпъл.листове(т.е гарантирани вземания) за над 17 МИЛИАРДА!!! Пресметнете при хонороар вариращ м/у 25-52% ЗА КАКВА ДАЛАВЕРА СТАВА ВЪПРОС!Общо са 168 ЧСИ. но върколаците са в София= М.Бъзински,Аладжова.Якимов.Митев.Владов-тези са с офиси,по-големи и от банките-всички на "Витошка"-с персонал от 40-50 млади кърволочета.

2014.04.01 | 19:27

60
хора повярвайте му-наистина не го е измислил той понеже тъпата тиква не може да мисли
Lyubo Angelov

2014.04.01 | 19:27

59
Да, аз ще гласувам за него! Преди гласувах за АТАКА, но от както гласуват рамо до рамо с ДПС..... вече баста на АТАКА.

2014.04.01 | 09:41

12
Говорят за тикви, за чобани, рекламират някой си "Волен", но никой, абсолютно никой, не говори по същество.В случая, Борисов казва няколко простички неща, които всеки разумен човек разбира и ги знае, че трябва да се направят! Вместо конструктивно обсъждане, върви някакъв полу- сексуален монолог и всички са шастливи ! Е, ГА ТИ ИДИОТИТЕ !
манев

2014.04.01 | 19:27

58
За това им плащат. От писанията им личи културата.
БАХРИ ЕРДОГАН

2014.04.01 | 19:27

57
ОБЕЩАВАМ>ЗА ВСЕКИ МОЙ ИЗБИРАТЕЛ>ДЖАМИЯ,ЗА ПЕДОФИЛИТЕ>ДЕТЕНЦЕ,ЗА СОДОМИСТИТЕ>КУЧЕНЦЕ.КРЪВОСМЕШЕНИЕТО СТАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.-НЯМА ВРЕМЕ ЗА ГУБЕНЕ

2014.04.01 | 19:26

55
Атакисти искам да запомните добре думите ми!!!Много ви се радвам и още повече ще ви се радвам след изборите когато ще съберете едва 2,7 % гласове.Запомнихте го нали и да не сте аз помня и ще ви напомня и на вас ако се правите на разсеяни!!!

2014.04.01 | 19:26

54
Не остана много само месец и 25 дена.Продажника Сидеров е на боклука с 2,7% на изборите!!!!

2014.04.01 | 19:26

53
S TOVA IZRE4ENIE TRABVASHE DA ZAPO4VA STATIATA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини