Атанасова: Изборният кодекс е поредната лъжа на БСП

  • 28 март 2014 08:14

  • 2106
  • 7
Атанасова: Изборният кодекс е поредната лъжа на БСП
©

Новият Изборен кодекс е в задънена улица.

Това каза в интервю за БНР депутатката от ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. "БСП търсят изход, защото безспорно се доказа, че изборните правила така приети от мнозинството, не могат да работят. Добре, че това стана ясно достатъчно рано, преди провеждането на европейските избори. Защото в случай, че на 25 май, се окажеше, че има проблем с Изборния кодекс, щеше да бъде пагубно не само за провежданите избори в България, но и щяха да бъдат застрашени изборите за европарламент", допълни Атанасова. "Чувахме, че ще имаме една прозрачна Централна избирателна комисия, която ще работи за това да е гарант на един прозрачен изборен процес и няма да се допускат нарушения в провеждането на изборите. Оказа се, че това е поредната лъжа на БСП. Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и всички от управляващото мнозинство осъзнаха, че трябва да се чува гласът на опозицията, особено ако има аргументи, а и не само на гласа на опозицията", посочи тя. "Нито една от правителствените организации, които сериозно се занимават с изборен процес и наблюдават изборните процеси, не само в последните години, а през последните 20 години, не подкрепиха и не участваха при обсъждането на промените в новия Изборен кодекс", допълни бившият здравен министър.

"Предложили сме законопроект за промяна на Изборния кодекс, защото той в момента не може да работи. Считаме, че ЦИК трябва да бъде съставена от такива членове, за да може да функционира. Този изборен закон е направен в синхрон с настоящият парламент, т.е само с четири политически партии, които участват в него. Той е орган, който функционира с мандат за 5 години, ако има предсрочни избори или ако се проведат след три години редовните парламентарни избори и съставът е друг, той няма да работи и ще трябва нова промяна. Именно ние предлагаме промяна с един плаващ състав на ЦИК от 18 и повече членове", завърши Атанасова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2106 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Тъпкачев

2015.05.29 | 23:45

7
Тая фъшкия от Дунав мост все още ли се занимава с това от което не разбира?Не е ли време да си заеме плочката и да се отдаде на това с което се е издигнала!

2015.05.29 | 23:44

6
Всичките сте от един дол дренки.И тая,и оная,и третата и т.н.Спрете се.Не мислете само за вас.Има цял народ,за който не мислите.
Р.Райнов

2015.05.29 | 23:44

4
Подозирам, че за да твърди тези глупости, г-жа Атанасова е чела Новият Изборен кодекс доста повърхностно!

2015.05.29 | 23:44

5
Подозирам че си малоумен кретен!!!
ФЕН

2015.05.29 | 23:44

3
Тая кука ,освен да сплетничи и клюкарства ,друго не умее ! Нали при нея цъфнаха налъмите на родното здравеопазване - сега ,може да са я повишили -каквото -хване - да,съхне !

2015.05.29 | 16:48

2
Деси, не се мотай, че охраната ти ще го предърви.
bbn

2015.05.29 | 16:47

1
лош материал .сбъркан чип.мутанти .какви са българите и защо са такива кофти хора а.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини