ГЕРБ: В новия Изборен кодекс има още заложени "бомби"

  • 24 март 2014 08:11

  • 2391
  • 7
ГЕРБ: В новия Изборен кодекс има още заложени "бомби"
©

В момента ЦИК е незаконно конституиран. Амбицията на управляващите беше да отнемат от правомощията на президента. Ние бяхме добросъвестни в дебатите и предупреждавахме за тези грешки. Този режим може да работи само за този парламент. Той обслужва само предстоящите избори и най-вероятно ще трябва да се промени при едни следващи избори.

Това каза пред камерите на БНТ депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов. Той уточни, че днес при президента ще има среща между ГЕРБ и ДПС за казуса ЦИК. Ние няма накъде да отстъпваме повече. Който е направил грешката, трябва да си носи последствията. Най-голямата политическа сила няма участие. Управляващите поставиха президента в ситуация, в която друг орган му нарежда как да действа. Това е недопустимо, категоричен беше Кирилов. Решенията на ЦИК са нелегитимни. Лошото е, че всички в Европа ни гледат правния резил, до който стигнахме. Има още много заложени "бомби" в новия Изборен кодекс. Обработването на бюлетините е една от тях. Ние предупреждавахме за тези неща, обясни Кирилов.

Гост в студиото беше и Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно, депутат от ДПС. Надявам се, че може да постигнем съгласие по темата ЦИК. Президентът не тълкува правилно новия Изборен кодекс. ЦИК е легитимен и не се притеснявам, че неговите решения ще бъдат атакувани, категоричен беше Казак. Той също коментира темата за срещата при президента между лидерите на ГЕРБ и ДПС. Силно се надявам разума да надделее. Президентът има обвърза компетентност. Искрено вярвам, че думите му от петък няма да са последните по тази тема, каза още Казак. Няма основания да се мисли, че ние подменяме вота на гражданите. Не бих казал, че отношенията между ДПС и ГЕРБ се стоплят или замразяват. Ние водим диалог с цел да постигнем компромис, завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2391 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
генератор

2014.10.16 | 16:29

7
Време е ДПС/нагли/ и БСП/фалшификатори/ да бъдат поставени на местото което заслужават.Никакво отстъпление!
bomba

2014.03.25 | 00:32

6
Най-голямата бомба е ГЕРБ и българският народ трябва да я обезвреди на предстоящите избори.
АЗ

2014.03.25 | 00:32

5
ДА НАЙ-ГОЛЯМАТА БОМБА Е ГЕРБ, КОЯТО НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГРЪМНЕ И ВИ ПОМЕТЕ.

2014.03.24 | 18:37

4
България не признава Косово,но те казаха пред световната общност,че го признаваме България не признава Македония,но те казаха ,че го признаваме България не искаше да дава коридор на САЩ да убиват Сърби,но те дадоха България не искаше да влезе в съюз с НАТО,но те ни натикаха България не искаше ЕС,но те пак ни натикаха България не иска да се подписва Лисабонския договор,но те го подписаха България не искаше затварянето на АЕЦ,но те го затвориха България не иска шистов газ,но те пак го подписват България не иска ЕРП-тата,но те ги докараха да ни източват България не иска колонизатори като Дънди прешъс да източват златото ни и ресурсите,но те ги докараха България не искаше приватизация,но те е направиха България не ви иска вас МЪРШИ,но вие не се махате
тото

2014.03.24 | 17:43

1
Евала баце, съгласен с теб по всички точки, а тия да се махат.

2014.03.24 | 18:22

3
Росен Плевела обслужва явно и открито интересите само на герб, която го спусна на президентския стол след манипулации на вота!

2014.03.24 | 18:22

2
Нагли герберуги педеруги, за затвора сте! Мутрите дават акъл на честните и нормални хора!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини