ЦИК: Няма да допуснем агитация в изборния ден (видео)

  • 27 март 2014 15:07

  • 4224
  • 7
ЦИК: Няма да допуснем агитация в изборния ден (видео)
©

Александър Андреев, Камелия Нейкова и Цветозар Томов са избрани за говорители на ЦИК. Това обявиха на брифинг от Централната избирателна комисия.

От встъпването си в длъжност Комисията работи активно. Сроковете до евроизборите са кратки и това изисква засилване на темпото на работа. До момента са проведени четири заседания, на които са приети решения, които са от значение за изборите за членове на Европейския парламент. Приети са решения за определяне на изборните райони и единната им номерация, за единната номерация  на удостоверенията за гласуване на друго място и за реда за осъществяването на консултации при областните управители за  назначаване на РИК. В срок до 28 март предстои Комисията да приеме изборните книжа, реда и условията за формирането на секционните избирателни комисии извън страната и условията и реда за гласуване в чужбина, заяви Александър Андреев.

Комисията работи в пълния си състав от 19 члена. Вчера новоизбраният зам.-председател на ЦИК Маргарита Златарева е поела функциите си, добави говорителят на ЦИК.

Камелия Нейкова каза в отговор на въпрос, че на заседанието има внесен проект на решение за определяне възнагражданията членовете на комисиите. План-сметката за произвеждане на изборите се уточнява и ще бъде утвърдена в законовия срок, добави Нейкова.

Цветозар Томов бе категоричен, че ЦИК няма да допусне агитация в изборния ден - 25 май. ЦИК ще накаже всеки, който си го позволи. Дай Боже, да не се стигне дотам, добави Томов.

Андреев посочи, че в Комисията работят професионалисти, които ще осигурят нормалното протичане на евроизборите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4224 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.05.10 | 18:18

7
трябва значи да затвотите някъде бареков и манолова
мими прасето

2014.05.10 | 18:18

6
Какво мисли др.Манолова
toni

2014.05.10 | 18:18

5
Да бе да!?!?!Тази песен сме я чували вече........само,че сега ще са повече анадолските ритми.
Важно!

2014.03.28 | 00:40

4
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!
ВЕЛИНСКИ ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР

2014.03.27 | 22:40

3
ЗАЩО ДОПУСНАХТЕ ТОГАВА ДУДУКА БАРЕКОВ ДА ПЛЮЕ В ПРЕДИЗБОРНИЯТ ДЕН В КОСТИНБРОД???ПОСЛЕДВА БЕЗНАКАЗАНОСТ САМО НЯКОЛКО ЛАЙНА МУ МЕТНАХА НА ГЛАВАТА!!!!

2014.03.27 | 22:40

2
Колкото не допуснахте манипулация и агитация във Костинброд ли мръсници??? Съд за Бареков и Манолова!!!
Спиро

2014.03.27 | 22:39

1
К'во лъжете бе! Нали видяхме на предните извори Дудука и Маноловица какво направиха. А вие господа "Няма да позволим" с какво им попречихте?! В ЗАТВОРА ВСИЧКИ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини