НС отказа да преразгледа позицията на България за Крим

  • 26 март 2014 09:11

  • 3890
  • 20
НС отказа да преразгледа позицията на България за Крим
©

Депутатите отхвърлиха предложението на ПГ на "Атака" за преразглеждане на позицията на България по отношение на референдума в Крим.

Предложението беше направено от Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година . Позицията на КСНС е нелепа. България е парламентарна република и ние сме на мнение, че тук трябва да се взимат важните решения. Върховният орган на страната е НС. Трябва да се преразгледа незаконната позиция на президента, каза още Шопов. Депутатите отхвърлиха това предложение и Станислав Станилов взе думата, за да предложи прегласуване. Няма да се осъществи третото голямо западно нахлуване в Русия. Крим винаги е бил руски и ще остане такъв. Искам само да ви кажа, че чешкия парламент вчера е отхвърлил санкциите срещу Русия. Чехите са сериозни хора. Трябва да взимаме пример и за това предлагам прегласуване, каза още Станилов. Второто гласуване също беше неуспешно за "Атака". Гласуваха 151 депутати. "За" бяха 32-ма, "против" се обявиха 69, а "въздържал се" гласуваха 50. Така предложението не беше прието. Националистите продължиха да настояват и на трибуната излезе Десислав Чуколов. Той предложи казуса за референдума в Крим да влезе като точка от дневния ред на парламента. Трябва да преразгледаме позицията на България. Не може да участваме в налагането на санкции на Русия. това ще доведе до големи беди за България, каза Чуколов. Депутатите гласуваха и това предложение, но то отново не беше прието, както пак имаше прегласуване.

Депутатите решиха отново да има обсъждане и на избора на ръководството на Централната избирателна комисия. Предложението за включване в дневния ред на тази точка беше направено от заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. "За” гласуваха 147 народни представители, "против” беше 1, а 6 се въздържаха. На 20 март с решение Народното събрание беше длъжно съобразно приетия нов Изборен кодекс да избере председател, двама заместник-председатели и секретар на ЦИК. С оглед числеността на парламентарните групи и правилото в Изборния кодекс, че не може от една парламентарна група да има повече от една кандидатура, следва, че при 4 парламентарни групи, 4 кандидатури за ръководство на ЦИК, ПГ на ГЕРБ следва да има член в ръководството на ЦИК, каза Цачева.

Спечелилата изборите партия и най-голямата парламентарна група по принципа за справедливост й се прилага председател на ЦИК. След гласуването на решението на Народното събрание, в което кандидатурата на ГЕРБ не беше подкрепена за зам.-председател на ЦИК, внесохме предложение за включване в дневния ред като точка първа. Водени сме от отговорността да има легитимно съставена ЦИК. Към този момент числеността, визирана в Изборния кодекс, не е спазена и ЦИК не е конституирана надлежно, нейният състав води до оспорване на резултата от гласуването, обясни още тя. За да се излезе от този батак на този Изборен кодекс, следва да бъдат съобразени пропорциите. Очакваме от Коалиция за България да внесете изменение на Изборния кодекс, завърши Цачева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3890 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2015.05.29 | 22:31

20
БОЙКО СЕ НАВЕДЕ ПРЕД АНТИБЪЛГАРИ И ЗАГУБИ ОТ ТОВА. ПОЗИЦИЯТА НА ГЕРБ ЗА УКРАЙНА БЕ ПРОДИКТУВАНА ПОД НАТИСКА ОТ СТРАНА НА ДАНСПРЪДНИ.
НЯКОЯ СИ

2015.05.29 | 22:31

19
ТЕЗИ ЗА КОГО РАБОТЯТ ВСЪЩНОСТ ? НАЛИ НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ !!!

2015.05.29 | 22:31

18
Нека всички българи които имат симпатии към Русия да гласуват масово за АТАКА, а не за лъжците и измамниците от БСП. Пределно ясно се вижда, че разлика между позициите на БСП и американското посолство няма. Незнам кой проруски настроен българин би гласувал за БСП, след тази тяхна позиция за случилото се в Украйна. АТАКА е единствената българска партия която иска да имаме близки и добри отношения със нашият естествен съюзник Русия.

2015.05.29 | 22:30

16
Чехия имат пълното право да вземат такова решение,защото националистите от Германия и особено от Полша застрашават сигурността ѝ.Те се страхуват от това,което се случи с Украйна,да не случи и с тях,с цел откъсване на територии.Те просто са защитили сигурността си.

2015.05.29 | 22:30

17
И НИЕ ИМАМЕ ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ПОСТЪПИМ КАТО ЧЕХИТЕ!

2015.05.29 | 22:28

15
Сидерастите сега ги е яд, Бойко им го тури пак хахахахаха
Аз казах

2015.05.29 | 22:28

14
РЕФЕРЕНДУМ -За отношението към Русия; РЕФЕРЕНДУМ- за промяна в конституцията и премахване на дотациите към тези ПАРАЗИТИ. Важните решения трябва да са дело на НАРОДА, а не на шепа народни ПРЕДАТЕЛИ!!! Писна ми от простотията на управляващите!
БОЗДУГАН

2015.05.29 | 22:28

13
ВСИЧКО е ЯСНО ! БСП и ГЕРБ и ДПС са мафии ! Трябва да изчезнат , защото са клонирани от уродливата част на БКП ! ВЛАСТТА на АТАКАААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР по пътя на възраждането на България !
националист

2015.05.29 | 22:27

12
АТАКА-ПОБЕДА! ВОЛЕН ПРЕМИЕР!!!

2014.03.28 | 22:38

11
По неграмотни и корумпирани "народни Представители"в НС на България от 1989 г.насам не е имало.Само изключително неграмотни и тъпи народни представители могат да се съгласят да загубят суверенитета на държавата и да следват разрушителната политика на т.нар.Европейски съюз.Прочетете изказването на комисаря по демографските въпроси на ЕС и вижте какво готви този съюз за България.
1

2014.03.28 | 22:37

10
и Чехия е в ЕС но защитава собствените си интереси гласува против санкциите срещу Русия не споделя позицията на евросъюза а Англия започва директно да купува газ от Русия без да се съобразява с санкциите

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини