Етническите различия не са повод за дискриминация, смята Местан

  • 23 март 2014 17:32

  • 2219
  • 10
Етническите различия не са повод за дискриминация, смята Местан
© Булфото

Етническите, религиозните различия не са основание нито за привилегии, нито за дискриминация, заяви лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в на възпоменателен митинг в доспатското с. Барутин.

Родопа планина е наша майка, България е наша майка, от нея искаме само едно - да бъде еднакво ласкава и еднакво сурова, когато се налага, към своите чеда. Да бъде майка на всички, а не майка за едни и мащеха за други, както беше в онези години, каза в словото си пред събралото се множество председателят на ДПС.

Движението отбелязва днес с възпоменателен митинг 42 г. от събитията около възродителния процес в родопското село Барутин, отбелязва БТА.

На тържествата в памет на жертвите и пострадалите при насилствената смяна на имената присъстваха представители на ръководството на ДПС, Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, - заместник-председател на ДПС, депутати, евродепутати, министрите Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност, Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва, Мариана ГеоргиеваМариана Георгиева Мариана Георгиева-Бенчева от Института за български език на БАН пое министерството на младежта, главният мюфтия Мустафа Хаджи.

Докато събитията отпреди 42 г. ги няма в учебниците по история, трябва да се събираме, за да си ги спомняме, каза народният представител Мустафа Карадайъ.

Ораторите на митинга напомниха за поставеното преди години искане на ДПС да се включи възродителният процес в учебниците по история.

Барутин е урок за всички, които милеят за правата и свободите, които издигат в култ достойнството да бъдеш свободен, заяви министърът на труда и социалната политика Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва. Той допълни, че правителството се опитва да гарантира по-висока степен на социална защита, размразяване на замразените социални плащания, както и повече работни места, но не само като субсидирана временна заетост.

Българската икономика излиза от кризата, от замразяването, в което беше вкарана от предишното правителство, каза заместник-председателят на НС Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС,. По неговите думи ситуацията по отношение на заетостта никак не е добра. 8 от всеки 10 безработни в страната са представители на малцинствата, по думите му.

Тази несправедливост, диспропорцията трябва да се премахне, смята Имамов. Според него на страната са нужни политическа стабилност и "обединители на нацията, истински патриоти, които да ликвидират всякакви форми на дискриминация, да преследват езика на омразата, да създадат условия малцинствата да не се чувстват пренебрегнати".

Пред Фатма Дервишева, една от простреляните по време на събитията около Възродителния процес в Барутин, Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в се ангажира да бъде внесен законопроект, с който да се разшири приложното поле на Закона за политическа реабилитация. Целта е да бъдат включени и лицата, които са пострадали със средни и тежки телесни повреди, така че да имат право да получат обезщетения.

Фатма Дервишева е била 16-годишна, когато е била ранена при стрелбата през март 1972 г., но няма право на обезщетение по този закон, тъй като не е претърпяла репресия като затвор, осъждане, принудително изселване и други.

Последвайте канала на

2219 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
За бога братя - Не работете на Елените!

2015.04.26 | 11:19

10
На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!
Батко Данчо

2015.02.07 | 08:37

9
Каквото и да кажете Местан ми е любимец. Той е прекрасен човек. Точно такива като него й трябват на България!Местан-премиер!!!
Батко Данчо

2015.02.07 | 08:37

8
Местан-премиер!
Батко Данчо

2015.02.07 | 08:37

7
Преди да сте ми нацъкали 50 минуса помислете, бе малоумници!
Батко Данчо

2015.02.07 | 08:37

6
Да го начукам на всички, които ми цъкат минуси!

2014.03.24 | 18:20

5
Не закачайте ДПСто защото застрашавате етническия мир :D
do bate danzo

2014.03.24 | 18:20

4
Ti turska pomia-mestan dobre li vier go slaga na geb i boiko pedala
Батко Данчо

2014.03.24 | 13:12

3
Аз съм долнопробен миндил и понеже ми плащат долу Местан и само всички,които му противоречат
Батко Данчо

2014.03.24 | 13:11

2
И да ви го туря в устата!Вие сте нещастници!!!

2014.03.24 | 13:11

1
Къде са правата на българските граждани,прокудени от България,поради липса на работни места.Засега знам едно-имат права да си поправят разбитите от кражби жилища.

Добави коментар

Водещи новини