Станишев: Заради трагедията в Лясковец ще има оставки (видео)

  • 18 март 2014 13:58

  • 20071
  • 91
Станишев: Заради трагедията в Лясковец ще има оставки (видео)
©

Основен приоритет остава социалната политика на кабинета. Доволни сме, че в резултат на нашето настояване бяха отпуснати за голяма част от пенсионерите коледни надбавки, че се намери ресурс да има великденски надбавки за пенсионерите. Водещ приоритет за нас остава заетостта. Над 25 000 души са започнали работа. Това не снема въпроса със съдбата на хората, които бяха заети на временна заетост. Това каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на пресконференция, предаде репортер на "Novini.bg".

Наред с усилията, които се полагаме за рестарт на икономиката трябва да се отбележи, че полагаме и мерки за хората, които не могат да си намерят работа. Наблюдава се ръст на икономиката, но наред с това има и опасения от връщането на предишните управляващи на власт. Според Станишев страната ни предприема мерки за осигуряване на заетост. Той изтъкна, че България е една от първите страни в ЕС, която е приела програма за младежка заетост. Тези мерки се финансират по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Спешната помощ е много важна за нас, подчерта лидерът на БСП. "Предприемаме мерки за създаване на спешни центрове. Засега е осигурено финансирането на три от тях, поясни Станишев. Ще бъдат изградени 35 допълнителни центове за спешна помощ с необходимото оборудване и заплащане на хората, които се занимават с тази дейност, и изграждане на 11 регионални центъра по модела на „Пирогов”.

Един от водещите приоритети за нас е регионалното развитие, изтъкна Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той подчерта отново, че критиките на ГЕРБ са неоснователни и няма загубени евросредства. "Нямаме загуба на нито един цент, въпреки критиките на ГЕРБ. Над половин милиард лева са изплатени за изграждане на пътища, това е свързано и с осигуряване на работни места. По времето на управлението на ГЕРБ почти нямаше ремонти по второкласни и третокласни пътища". „За първите 8 месеца с бенефицинети за строителство на пътища основно са изплатени над половин милиард лева. Ще бъдат довършени 65 км от Лот 1 и Лот 2 на автомагистрала „Марица”, 15 км от автомагистрала „Струма”, ще бъде завършена дъгата на Околовръстния път на София, обходът на Враца”, коментира Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Парламентарната вътрешна комисия ще изслуша утре главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и заместник вътрешния министър Васил Маринов във връзка с акцията в Лясковец, съобщи депутатът от левицата Атанас Мерджанов на пресконференция. От БСП обявиха, че искат да се разследва случая и ако има виновни да бъдат наказани. Те обявиха, че сигурността на хората е била осигурена, но за съжаление с цената на жертва. Утре ще бъде изслушан главният секретар на МВР, както и зам.-министърът Васил Маринов. Не е проблем да бъде създадена анкетна комисия, каквато искат ГЕРБ, но нека първо да мине изслушването и след това, ако има виновни ще бъдат наказани. Не е изключено да има и оставки, категорични бяха от БСП.

Социалистите ще предложат заседанието да бъде открито и да се предава пряко. Ще настояваме за оставки на виновните, довели до трагичния развой на ситуацията, коментира още Мерджанов.

Ситуацията е НЕК е стряскаща. Това което правим е да възстановим балансите и да овладеем заварената тежка ситуация. Чрез промени в закона ние защитихме интересите на хората.

От левицата съобщиха, че предлагат утре в началото на заседанието на парламента да бъде приета и декларация относно ситуацията в Украйна. „Атака”, ГЕРБ и БСП предлагат свои варианти на декларация, а лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на призова към отговорно отношение по темата. За пореден път Станишев посочи, че при ситуацията в Украйна трябва да сме умерени, защото нямаме интерес от дестабилизация в региона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
20071 91

Свързани новини

Коментари 91

Добави коментар

2014.03.19 | 20:33

73
Гейбери, още малко и като Тиквата влезе в затвора, ще ми правите свирки, за да сложите нещо в уста.
onq s konq

2014.04.17 | 14:01

91
Нито Бойко ще влеэе в эатвора,нито пък можем да слагаме още в устата си,щото е пълна.Эатова давай пишката да лапаме,че купона тече:)И нема се плашиш копеле-каквото и да става!
Осман Хасан

2014.04.17 | 14:00

90
Само ние ще ви оправим!

2014.04.17 | 14:00

88
Аз може вече да съм оправил майка ти през 1985 година.

2014.04.17 | 14:00

89
Фандъкова: Реформата в средното образование е спряна

2014.04.17 | 14:00

87
защо трябва да съжаляваме некадърниците един чичо с пушка изгърмя два отряда специални части за борба с тероризма тези са били заплатаджий нищо друго нека този чичо да го вземат в тези отряди да им покаже как се действа защото тези заплатаджий е трябвало да ни охраняват от терористи убийци и камикадзеда
НИКОЛА ГЕШЕВ

2014.04.17 | 14:00

86
Оставка,другарю Станишев ако не ще има трагедия в България. При такива пазачи, няма да ви увардят. Трудното е,че няма кой да я управлява тая държава. Пишман мераклии много,но са все отличници по математика. Или като БАТЕ,са заобиколени от такива,а те стягат много коланите. Понеже политиката е дарба,а не математика. КОМУНИЗМА СИ ОТИВА,НО КОГА и КЪДЕ ЩЕ ИДЕ. Ще си отиде като се постави на едно стъпало с фашизма. Извън закона и вътре в затвора.
katarin4o

2014.04.17 | 14:00

85
от кога чакаме да си я подадеш бе сър гей чо!!! подавай я вече!

2014.04.17 | 14:00

84
Подавай оставка веднага бе калъф !!!

2014.04.17 | 14:00

83
ИЗГОНИХТЕ ХОРАТА НА ТИКВАТА ЗА ДА НАЗНАЧИТЕ ВАШТЕ ХОРА,ВЗЕХТЕ ЗАЕМИ ЗА ДА ОТКРАДНЕТЕ МИЛИОНИ А ЗА ПЕНСИИТЕ 20-30 ЛЕВЧЕТА ,МОЖЕ ДА ЛЪЖЕТЕ И КРАДЕТЕ УБЕДИТЕЛНО.ВИНАГИ КАТО СТЕ НА ВЛАСТ Е КАТАСТРОФА ЗА ДЪРЖАВАТА.КАКВА ИКОНОМИКА ,КАКЪВ КАПИТАЛИЗЪМ ОТ ХОРА КОМУНИСТИ -КРАДЦИ.БЕГАИТЕ У РУСИЯ ПРИ ПУТИН ИЛИ НА МАЙКА ВИ В ПУТК...А. ГАДОВЕ ТАКИВА.
БСП

2014.04.17 | 13:59

82
ВСЕКИ ДЕН ВОДИШ НАРОДА КЪМ ПРОПАСТ-МАХАИ СЕ НАИ БЪРЗО=ТИ СИ ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО-ТИ СИ ПРЕСТЪПНИК.

2014.04.17 | 13:59

81
Каква комисия, бе. Какви пет лева. Гл.секретар Лазаров да се взема шапката и да го няма.То бива резил, бива, ама чак пък толкова.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини