Орешарски утвърди доклад с препоръки за оградата по границата

  • 12 март 2014 18:45

  • 1608
  • 6
Орешарски утвърди доклад с препоръки за оградата по границата
© Булфото

Министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 прие и утвърди Доклада на Комисията за оградата по българо-турската граница, съобщиха от правителствената информационна служба. В документа са посочени три основни препоръки.

На първо място е министърът на вътрешните работи, министърът на отбраната, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция"- МВР и командирът на Сухопътни войски да преценят необходимостта от предприемане на действия за отстраняване на допуснатите пропуски, слабости и нарушения и предприемат действия спрямо служителите допуснали същите.

Втората препоръка е предвидените разходи за изграждане на съоръжението през втория етап на операция "Съвместни усилия" в размер на 1 540 894,00 лв. да бъдат за сметка на бюджета на Министерство на отбраната.

В доклада е записано още, че с цел намаляване на разходите за изграждане на съоръжението Министерството на отбраната трябва да прецени възможността за прилагане на чл.43, ал.2, т.1, буква "в" от ЗОП за промяна на договорените цени по сключените договори за доставка на материали.

Докладът е изпратен до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и до министъра на отбраната Ангел Найденов. След запознаването и привеждането в изпълнение на дадените препоръки министър Найденов ще даде пресконференция.

Докладът се намира в Инспектората на Министерския съвет и е на разположение на всеки, който желае да се запознае с него по съответния ред. Доклад-резюме е публикуван на страницата на Министерския съвет.

Последвайте канала на

1608 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Антибългарска коалиция

2014.03.29 | 16:14

6
Ех какво крадене ще падне сега.Както при предната тройна коалицийка.
Батко Данчо

2014.03.29 | 16:14

5
Господин Орешарски е най- добрия премиер, който сме имали в последните 25 години!Да ни е жив и здрав!

2014.03.13 | 14:15

4
Не мисля, че парите, които ще вземат пенсионерите за Великден са предизборно пазаруване, както смятат тиквунчетата!!! Предизборно е това гласуване: строежи точка бе ге/survey_list.php?w=42 Защото, кой ще повярва в убийствената преднина на ГЕРБ!? Хайде да бъдем реалисти и да гласуваме по съвест! За да ни светне червената лампа, най- после!!!

2014.03.13 | 10:46

3
Малко инфо за Боко, Цоко, Роско, Бюреков, Болен....: "...Психопатите са патологични лъжци. Техните отношения с другите хора са практически дефинирани от манипулация и експлоатация. Психопатът не вижда никаква причина, поради която да бъде честен или грижовен, загрижен за другите хора..."

2014.03.13 | 05:50

2
Брюксел иска точен отчет колко училища ще бъдат закрити чрез реформа, за да се получат парите по новата оперативна програма за просвета от над 500 млн. евро. Проблем има и здравното ведомство, което пък трябва да посочи кои болници ще ликвидира.

2014.03.12 | 22:08

1
Некадърността на Министерството на образованието бави 15 млрд. лева за България

Добави коментар

Водещи новини