Легия Антимафия: Танов се е облагодетелствал лично от кражбите в "Митниците" (видео)

  • 12 март 2014 09:08

  • 7789
  • 25
Легия Антимафия: Танов се е облагодетелствал лично от кражбите в "Митниците" (видео)
©

След изтичането на скандалното СРС с разговора на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и шефа на Агенция „Митници” Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната, лидерът на ГЕРБ е искал да отстрани заместника си Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Това каза в сутрешния блок на TV7 Григор Здравков, председател на легия „Антимафия”. Случаят с "Мишо Бирата” си има своя предистория, която започва още през 2010 година. Тогава шефът на митниците и неговият заместник Антоний Странджев стават "интересни” за службите заради доклад относно работата на агенцията. Докладът попаднал в ръцете на тогавашния вътрешен министър Цветанов. Г-н Борисов и г-н Цветанов не са искали да отстраняват Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната от поста шеф на Агенция "Митници”, каза още Здравков. Той разкри сложна схема, която показва къде отиват парите от контрабандата. Здравков отказа да назове конкретни имена, за да избегне съдебни дела, но разкри, че парите са минавали през "Русенски мол”, както се е казвала една от разработките. В "русенския мол” е действал Райчо Слънцето, който е бивш служител на митниците. Друга групировка, близка до разпределянето на парите в митниците, е "кръгът на търтеите”, допълни Здравков. В неговата схема присъстваха и ГЕРБ, и БСП, и отцепници от АБВ, и албанската мафия. Класика в жанра, обобщи той.

На базата на тези схеми почват да работят г-н Танов и г-н Странджев. Службите трябва да ги разработват. В три мола в страната са пристигали "куфарчета с пари” от контрабандни канали. Куфарите са отивали при един от управителите на конкретни заведения в трите мола. По-късно разработката срещу Странджев и Танов е прекратена. Антоний Странджев е бил поканен за участие в същото предаване, за да коментира тези твърдения, но от думите на водещата стана ясно, че бившият митнически шеф е в болница. По думите на Григор Здравков, "митове и легенди” са твърденията, че Ваньо Танов е прибирал пари за партийни цели. Бившият шеф на митниците се е облагодетелствал лично, категоричен беше той. Здравков припомни, че Мишо Бирата, е бил сред основните спонсори на БСП. Когато Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната беше в отбора на Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, Мишо Бирата нямаше проблеми. Когато мина в отбора на ГЕРБ, проблемите започнаха. Това е стара негова практика, заяви Здравков и припомни доносническото минало на Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

При въпросната проверка в завода на Михов пък от Агенция „Митници” така са написали актовете, че да паднат в съда. Най-трудно се краде от бирата, защото е бързоразваляща се стока. След като скандалът избухна, управляващите от ГЕРБ минаха през вот на доверие. След вота г-н Борисов стигна до извода, че трябва да махне г-н Цветанов, каза Здравков. Тогавашният премиер се отказал махне заместника си в последния момент, след разговори с различни хора.

Здравков за пореден път показа тефтера с измамите на строителни фирми, които уличават ГЕРБ в кражба на евросредства от строежа на столичното метро. Той нарече измамниците "кръга Банкя” и разкри, че тефтерът е бил попълнен от Николай Илиев. Човекът, който пък трябвало да унищожи документа, го дал на "Антимафия”. Днес той ще бъде предаден на прокуратурата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7789 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
ВЕЛИНСКИ ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР

2015.05.26 | 13:16

25
ДО г-н ОРКИ ОТ ВЛАСТЕЛИНА НА ПРЪСТЕНИТЕ!!! ЗАЩО ПЛЮЕШ И ХРАЧИШ ВСЕ ПО БОРИСОВ ,ЦВЕТАНОВ И ТАНОВ А ДВЕ ДУМИ НЕ КАЗВАШ ЗА МИЛИОНИТЕ НА ДОГАН ,ОВЧАРОВ,СИДЕРОВ И БАРЕКОВ!!!!ЯЗЪК ЗА ГОЛЯМАТА ТИ ГЛАВА ГОЛЯМА КОЛКОТО РУСКИ ТЕЛЕВИЗОР ;ЕЛЕКТРОН''- ПЪЛНА С БРЪМБАРИ!!!!КОЙ??? КОЙ ТИ ПЛАЩА????
фитки пасем

2015.05.26 | 10:23

24
ОРКИИИИ,ЗАЩО ШИ БОЛИ ОТ ИСТИНАТА,

2015.05.26 | 10:23

23
TV7.........някой вярва ли на новините им?

2015.05.26 | 10:23

22
Когато прочетох ТВ7 и всичко ми се изясни.Тоя е поканен и всичко е по сценарий пред ниго и го чете
Чочолу

2015.05.26 | 10:23

21
Ей плашипутак умната, кажи нещо и за дудука който ти дава мангизи

2015.05.26 | 10:23

20
Червените лакей пак започнаха с компроматните лъжи. БСП са вече толкова жалки, смешници!

2015.05.26 | 10:23

19
Тоя път Борисов трябва малко да се ядоса и като се върне на влас да ги натика всичките по затворите!Всеки плюе по ГЕРБ, НИКОЙ НЕ КАЗВА НИЩО ЛОШО ЗА МИШОЦИТЕ БСП,ДПС,АТАКА! През по голямата част от прехода са ни управлявали БСП И ДПС.....благодарение на тях сме като "ЦЪРВУЛИ" в ЕС и света....
Барекоф- МинистърЪТ председател

2015.05.26 | 10:22

18
Глигоре , Легионере, ти си Разузнавач №1, смятай се за назначен от Мен - Барекоф МинистърЪТ председател за шеф на разузнавачите
123

2015.05.26 | 10:22

17
ТОЗИ ПРИЛИЧА НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ,ДА НЕ СА РОДНИНИ?
Въпрос

2015.05.26 | 10:22

16
Що за Анимал Планет е тоя трол? Не бива да се показва по телевизията. Да си заработва сребърниците по радиото. По телевизията - не. Плаши децата. Насрали са се от страх да не паднат от власт и пред никакви гадости няма да се спрат. Само смърдели като тоя работят за тях. И искат да им повярваме и дае ги подкрепим. Как ще стане тая работа. Ние да не сме кръгли идиоти. 24 години крадат промишлено и им е малко. Време е за Киевски вариант. От друго не разбират.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини