Орешарски и Станишев: България е за диалог между Русия и Украйна (видео)

  • 10 март 2014 13:06

  • 1752
  • 8
Орешарски и Станишев: България е за диалог между Русия и Украйна (видео)
©

България ще е сред страните, които ще платят най-високата цена при изостряне на взаимоотношенията ЕС-Русия заради Украйна.

Това обясни премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в отговор на въпрос за политиката на България спрямо кризата в Украйна, по врем на срещата „Открито управление". Засега предварителната подготовка на проекта „Южен поток" не е спряла. България обаче внимателно следи развитието на отношенията на ЕС с Русия, допълни министър-председателят. България е за международното право, за принципа на териториалната цялостност на Украйна, пък обясни Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той допълни, че България като държава е най-заинтересована в най-кратки срокове да се развие на диалогът между Украйна и Русия. Не подкрепяме нагнетяване на напрежението. Ние тук в Югоизточна Европа, граничейки по море с Украйна и Русия, сме засегнати от каквото и да било, подчерта Станишев. По думите му, това е опасност за просперитет и стабилността на България и трябва да бъде избегнат.

Призоваваме всички да започнат политически диалог. Има цялостен комплект проблеми, в това число редица отстъпките на новата власт в Украйна бяха в абсолютно погрешна посока, както и отмяната на регионалните езици, каза още Станишев. Това е много голям сигнал, че много от гражданите там не са равноправни. В Украйна не живеят между 2 хиляди французи, но там живеят българи и те трябва да знаят, че България стои зад техните интереси и ще направи всичко, те да са защитени, каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1752 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.03.10 | 21:10

8
С какви конкретни мерки ще ги подкрепите?Нацистите там дерибействат,гласуваха си и амнистия на престъпниците,Украйна е в хаос.
Аз

2014.03.10 | 21:05

5
Докато са в Украйна - няма страшно - на Украйна можем да скръцнем със зъби. Забелязахте ли, че Украйна спря влизането в сила на закона за езиците след посещението на Вигенин? Е, да, сигурно и други страни са им казали да си опичат акъла. Но - попаднат ли в Русия -с нищо не може да им помогнем! Там руснаците нямат права, та какво остава за българите!

2014.03.10 | 21:05

7
Невероятни хора ,невероятен тандем ! Ето какво и трябва на България ,хора като Станишев и като Орешарски ,които са загрижени за народа ,които работят в името на това ,българинът да живее добре !
вихър

2014.03.10 | 21:05

6
Благодарение на тях в България се предоставят нови работни места ,великденски добавки за пенсионерите ,така както имаше и коледни ! За радост бойковите бели са поправими и хора като Станишев и Орешарски могат да стабилизират страната !

2014.03.10 | 21:04

4
Днес е показателен ден- мишките се скриха и мълчат, говорят само лъвовете! Даже няма и какво да изцъркат...

2014.03.10 | 20:50

3
Попитали радио Ереван има ли нещо по-празно от вакуума. От радиото отговорили: "Да, има, главата на комунистическия милиционер!" След това попитали радиото отново дали има нещо още по-празно и от това. От радиото казали: "Само едно нещо - душата на комунист."
орех

2014.03.10 | 17:00

2
Само Орешарски и хората около него могат да заемат най-правилната позиция относно проблема в Украйна.

2014.03.10 | 16:11

1
Днес ни е необходима сигурност, работа и грижа за децата ни. Именно това се опитват днес да ни покажат управляващите. И не се страхуват да застанат очи в очи с нас. Защото не са тикви! А на тиквите, на които точно днешните им отнеха възможността да поприцункват, каквото е възможно, ще им слушаме простотиите след края на пресконференцията!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини