Очакват се присъдите по делото за радикален ислям

  • 07 март 2014 08:40

  • 1541
  • 2
Очакват се присъдите по делото за радикален ислям
©

В петък се очаква да бъдат произнесени присъдите по делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядване на антидемократична идеология, съобщава БТВ. Делото се гледа в Пазарджишкия съд.

Защитата настоява подсъдимите да бъдат оправдани, прокуратурата, от своя страна, поиска затвор за един от подсъдимите, две условни присъди и 10 глоби за останалите обвиняеми.

Адвокатите на подсъдимите бяха категорични: Прокуратурата е скалъпила обвинението срещу 13 имами, като се е позовала на предположения и на откровени измислици. Според обвиняемите определени партии имат интерес от насаждане на омраза между религиите и затова дирижират скандалния процес.

Делото започна през септември 2012 г. Обвиняемите са имами в областите Пазарджик, Смолян и Благоевград.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1541 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Аз казах

2014.03.26 | 04:24

2
Всички имами трябва да получат ефективни присъди. Това е България, а не анадола!!! Това трябва да разберат всички и да бъде като урок за други бъдещи национални предатели!!! Марш да чукат камъни, че много са се охранили мазниците.
валентин

2014.03.26 | 04:24

1
ефективни големи присъди за тая паплач , тия са престъпници ! у белене да чукат камъни поне 20г. за подстрекаване към насилие и тормоз над БЪЛГАРИТЕ !!! тия гадове обучават камикадзета .

Добави коментар

Водещи новини