Предвиждат се структурни промени в МВР, обяви Йовчев (обновена+видео)

  • 05 март 2014 12:09

  • 6770
  • 7
Предвиждат се структурни промени в МВР, обяви Йовчев (обновена+видео)
©

Предвиждат се структурни промени в МВР. В ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” ще бъде създадена дирекция, която ще се занимава изцяло и само с превенция на критичните инфраструктури. Това каза на пресконференция министърът вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

„Активно работим по изграждане на методика за анализ на риска на критичните инфраструктури. Има разработен проект в БАН преди няколко години, но не знам поради какви причини той не е приложен в употреба”, подчерта Йовчев.

По думите му, в скоро време ще бъде приета методика за цялата страна, която ще позволи, по единни критерии, да бъде извършвана оценка и анализ на риска на критичните инфраструктури.

Първото заседание на националния щаб за мониторинг на обстановката в Украйна вероятно ще се проведе утре, каза Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.
Имаме мерки, които са приети на Съвета по сигурност към Министерски съвет, и в резултат на тези мерки ще създадем готовност да посрещнем и минимизираме рискове, които произтичат от кризата в Украйна към България, посочи Йовчев.

„Кризата в Украйна е изключително сериозна, много тежка, и възможностите на България - такива, че не сме в състояние да повлияем на причините, които пораждат тази криза, както и на факторите, които влияят за нейното развитие. От тази гледна точка, на първо място имаме създаване на Национален щаб, който ще извършва непрекъснато наблюдения в ключовите области, на региона, за сигурността на България всичко, което се включва там”, допълни министърът.

Оценяваме запасите, както на природен газ, така и от нефт, възможностите за реакции при краткосрочно спиране. Ще бъде възложено да се осъществява непрекъснато наблюдение в тази област – каква е готовността на България., допълни още Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола във връзка с кризата в Украйна.

„Започваме разработване на национален план за реагиране, ако наистина имаме засилен миграционен натиск или бежанска вълна. Към момента, не е голям този риск, но при евентуално възникване на въоръжен конфликт, или ако продължи ескалацията на обстановката, която да доведе до възникване на ксенофобски настроения – то може да стане реална тази заплаха”, обясни министърът.

Последвайте канала на

Нора Виткова
6770 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
nzx

2014.04.03 | 21:44

7
Полицията не защитава гражданите,а политиците.Някой да е опирал скоро до тяхната помощ?Нагли нахални и некомпетентни.
Историческо от 1945 година

2014.03.07 | 01:08

6
Това министерство трябва да бъде ликвидирано. Министрите са като градинари. Постоянно правят структурни реформи,но не се получава. За всяка промяна трябва и сухо,просто се обогатяват. Трябва да бъде създадена служба с модерни технологии и минимален състав. Бездомни кучета по пътя има достатъчно,но те не карат коли и са по-икономични.
r

2014.03.07 | 01:07

5
Абе, г-да управляващи, изкарайте тази пожарна от мвр. Направете я една държавна агенция с две главни дирекции - пожарна и гражданска защита. Прехвърлете им всички задачи свързани с критичната инфраструктура, логистиката при тероризъм и бежански кризи. Прикрепете с договори БЧК, ПСС, Доброволци и т.н. Дайте районните служби на пожарната на общините както е по света и ще си решите голяма част от проблемите.

2014.03.07 | 01:07

4
Боко и Цоко- в затвора! Плевела- на съд. Десните- нека си лаят! Лютвита и тем подобни- да нижат тютюн! Болен Сидеров- в психиатрична клиника. Вече и Бареков, за компания! Това е.

2014.03.05 | 19:40

1
Построихме комунизма?

2014.03.05 | 23:28

3
Министър на място, знае кое, как, защо, реагира своевременно. Ако беше Цвинокио, щеше да изпадне в паника и да замине на екскурзийка в чужбина.

2014.03.05 | 22:18

2
Йовчев е единственият, който може да вкара ред в тази завладяна от хаоса държава. Добре, че тези неща се случват при управлението на БСП, че ако сега герберугите бяха на власт, лошо ни се пишеше.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини