Димитър Манолов и Мартин Димитров: Висока заплата само при работеща икономика

  • 05 март 2014 08:15

  • 1543
  • 7
Димитър Манолов и Мартин Димитров: Висока заплата само при работеща икономика
©

„Не подкрепяме предложението на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа за минимална работна заплата от 700 евро“, категорично заяви в студиото на Нова телевизия Димитър Манолов от КТ "Подкрепа". Той също така отрече синдикатът да поддържа и ПП „Атака“.

Манолов обясни, че не е против това минималната заплата да стане 700 евро, но поясни, че е най – добре да се види първо кое наистина е възможно и кое не.

„Такова нещо като средноевропейска работна заплата няма, такава величина по Евростат няма“, обясни още той.

От своя страна Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на припомни, че в Естония, Унгария, Словакия заплатите наистина са два пъти по-високи от нашите.

„Възможно е да нараснат заплатите, но първо трябва да се развие бизнеса“, каза още той.

Димитров и Манолов бяха категорични, че за да има висока минимална заплата, трябва да има работеща икономика.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1543 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
хетър петър

2014.03.05 | 16:45

4
Чии интереси защитават синдикатите?

2014.03.05 | 17:24

7
Мартин Димитров няма да се върне в политиката никога. Хората искат доходи, а не празни приказки от тюфлеци

2014.03.05 | 17:24

6
Икономика в България НЯМА и скоро няма да има,особено с такова крадливо и некадърно правителство. Заплатите на хората ще се увеличат ако се въведе почасово заплащане но работодателите не дават и дума да се продума за това. Помислете защо???
смешни уплашени

2014.03.05 | 17:24

5
Уплашихте ли се, а? Ревете да не стане нещо така, че се разбере, че през целия преход работихте за работодателите вместо за работещите. Разбира се, че има пари в дъжавата за заплати от по 700 евро-ама не ви изнася да ви се бръкне в джоба, нали? Затова говорите глупости. За да работи икономиката хората трябва да имат пари-това всеки го знае! Толкова сте фалшиви и жалки и двамата, но най-вече уплашени, че може да не успеете да си защитите господарите
seastar

2014.03.05 | 16:45

3
Интересно как ще има икономика като се прави всичко възможно да я няма, следователно доходите на хората да са ниски и да тънат в мизерия, за да може лесно да бъдат контролирани. За бизнес въобще не можем и да говорим. Всъщност може би само бизнеса на олигарси като Пеевски, Цветан Василев и обръчите от фирми са легитимни, което е крайно недостатъчно за хората, но е перфектно устройва олигарсите.

2014.03.05 | 16:45

2
Как за управляващите ,депутатите,и други там администратори -които вземат заплати от бюджета има пари ,а за народа все няма пари,за пенсионерите добре-на малко пари са се осигурявали-малки пенсии вземат,но за работещите не съм съгласна,работодателите си правят каквото си искат с хората- това е истината!

2014.03.05 | 16:45

1
Какви профсъюзи са това които само лаят а нищо не вършат !Изгубиха всички завоювани преди привилегии и права на работника и продължават да губят !Защитават увълчилите се работодатели които пият кръвта на работника !Как да не може заплатите да станат европейски след като цените са ни европейски че и по високи !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини