Президентът Плевнелиев и министър Ангел Найденов обсъдиха ситуацията в Украйна

  • 04 март 2014 17:33

  • 1254
  • 3
Президентът Плевнелиев и министър Ангел Найденов обсъдиха ситуацията в Украйна
© Булфото

Държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното проведе работна среща с министъра на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен във връзка със ситуацията в Украйна, съобщиха от пресслужбата на президента.

Разговорът е в продължение на усилията на президента за съгласуване на позиция на държавно ниво по отношение на Украйна предвид предстоящия Европейски съвет и Съвета на НАТО в Брюксел.

Министър Найденов запозна подробно държавния глава с акцентите от последната среща в Брюксел на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, в рамките на която бе обсъдена и обстановката в Украйна.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен отбелязаха изключителната важност на въпроса за запазването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Изтъкната беше позицията, че са необходими гаранции за защита на правата на българската общност и останалите малцинства в страната. Президентът Плевнелиев и министър Найденов обсъдиха и осигуряването на доставките на газ и енергийната сигурност на България с оглед на напрежението между Украйна и Русия.

Двамата набелязаха мерки за по-активната позиция на България в НАТО и обсъдиха необходимостта от засилването на двустранното сътрудничество между страната ни и Алианса.

На „Дондуков" 2 от три дни действа кризисен щаб, който следи обстановката в Украйна и региона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1254 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.03.08 | 15:26

3
Сащ подшушнаха на президентчето да помогнем на бандеровците...
Пламен

2014.03.08 | 15:26

2
Ставаме за смях ,какво има да обсъждат? Кризисен щаб ? Единственото което правят е да си чешат езиците.
Софиянски

2014.03.08 | 15:26

1
Какво ли има да обсъжда Офшорко? Сякаш световната политика и икономика зависи от това пигмейче... САЩ иска да е господар на планетата и иска да откъсне Украйна от Русия. Както впрочем и останалите страни от бившия Съветски съюз, и страните от бившия Варшавски договор, и арабските страни... Ето, затова превратът в Украйна, Обама нарича демократичен път на развитие. Въпрос на лексика -точно, както дяволът чете Евангелието. Та и наш Плевньо... И той, барабар с дявола...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини