Посланикът на Русия: Олимпиадата обедини нашето общество

  • 03 март 2014 13:28

  • 1023
  • 1
Посланикът на Русия: Олимпиадата обедини нашето общество
© Булфото

Олимпиадата обедини нашето общество. Това каза в интервю за "Фокус" Н.Пр. Юрий Исаков, посланик на Русия в България.

"Олимпиадата показа, че в страната ни има много талантливи спортисти, които могат да побеждават. Мен, като гражданин на Русия, не може да не ме радва фактът, че нашата страна- домакин на Олимпиадата- успя да спечели най-много медали, включително и златни", каза посланик Исаков.

"Нашата страна показа на целия свят и на самата себе си, че ние сме способни да провеждаме такива мащабни мероприятия на високо ниво. И разбира се, не бива да забравяме, че независимо от това, че олимпийският огън изгасна, инфраструктурата, която беше създадена за Игрите, остава и ще продължи да функционира.

Така че в планинската зона сега имаме прекрасен ски-курорт. В крайбрежната зона част от обектите ще бъдат препрофилирани за провеждането на изложби и други събития. Спортните съоръжения, които са доказали високото си ниво, ще бъдат използвани по предназначение. Не само професионалните спортисти ще могат да усъвършенстват уменията си на тези уникални обекти", каза посланик Исаков.

Преди няколко дни правителството на Русия подписа указ за създаването в този район на специален център за обучение за деца.

Но най-важното е, че Олимпиадата даде тласък за развитието на масовите спортове, включително и на параолимпийските, каза посланикът на Русия в България.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1023 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
520

2014.03.04 | 01:28

1
Да Г-н. Посланник, но Украйна ни раздели.

Добави коментар

Водещи новини