Орешарски лети за конгреса на ПЕС като редови гражданин

  • 27 февруари 2014 20:23

  • 1549
  • 5
Орешарски лети за конгреса на ПЕС като редови гражданин
© Булфото

Като редови гражданин ще лети за Рим премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Той заминава утре за италианската столица за участие в конгреса на ПЕС.

Премиерът не желае да използва "Авиоотряд 28" за партийни цели, както правеше Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, затова ще лети с редовен полет, обясниха от Министерския съвет. Разходите по пътуването на Орешарски и охраната му се поемали от БСП, пише "24 часа".

В Рим Орешарски ще се срещне с колегите си от Италия, Франция, Австрия, Румъния, Малта. Социалисти са 12 от европейските премиери, а повечето от тях ще са на конгреса.

За Рим пътува и голяма делегация на соцпартията. От вчера там е лидерът и президент на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той е разговарял с председателя на Организацията на италианското международно общество Франко Фратини, който е и официален кандидат на Италия за генерален секретар на НАТО. Пред Станишев Фратини обещал да посети България през април по случай 10-годишнината от влизането на страната ни в НАТО.

На конгреса си в събота европейските социалисти ще издигнат официално Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден за шеф на Еврокомисията. Последните социологически проучвания дават лек превес на левицата на евровота. Ще бъде приет и манифест "Към Нова Европа" с основните тези за предизборната кампания и послание за промяна на ЕС. Заетостта и гарантирането на достойни минимални заплати в цяла Европа, реиндустриализацията и възраждането на икономиката са сред основните акценти в него.

На свое заседание Президиумът на ПЕС под ръководството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на ще приеме за пълноправен член Демократическата партия на новия италиански премиер Матео Ренци.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1549 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Глас народен!

2014.02.28 | 18:58

5
Комунизъм = глад и мизерия!
Малкия

2014.02.28 | 18:58

4
ще увеличава кворума на Станишев
познах те

2014.02.28 | 18:57

3
За серГЕЯ е успешния премиер. За Европа е редови гражданин! А той горкия е с СДС, ДПС, БСП, Пеевски, Костов, Станишев, Местан, Доган - май е най - осран!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.02.28 | 18:57

2
В Европа ама през задния вход.Има ли партия, в която Орешарски да не е бил.
stoiko

2014.02.28 | 11:22

1
Otkade imat tolkova pari BSP,verojatno ot 4lenskija vnos,gnusni kradci.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини