Хора от кръга "Орион" рекетирали бизнесмена Красимир Стойчев

  • 22 февруари 2014 18:30

  • 9682
  • 5
Хора от кръга "Орион" рекетирали бизнесмена Красимир Стойчев
© Булфото

Хора от т. нар. кръг „Орион” са рекетирали навремето бизнесмена Красимир Стойчев, за да им преотстъпи дялове от „Мобилтел”, разказа той в предаването "Дикoff" по Нова телевизия. В замяна на това предлагали „спокойствие”.

„Хора от правителството на Жан Виденов пращаха емисари при мен със схема да им дам част от бизнеса, за да съществува „Мобилтел”. Искаха дял в компанията. Имам предвид хора от т. нар. кръг „Орион”. Поискаха ми 30% срещу благосклонност. Отказах им, да не съм луд да ставам партия с подобни хора”, каза той.

Стойчев каза, че навремето е имало няколко предложения от водещи западни компании, които са искали да купят наши предприятия за милиарди. Правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - обаче отказало да сключва подобни сделки. Бизнесменът разкри, че е бил принуден да продаде компанията си „Мобилтел”, защото по онова време тя е натрупала дългове, които той не е могъл да покрие.

„Цената беше над 70 млн, но в нея основна част бяха дълговете й. Доколкото аз знам след това е продадена за около 700 млн, а най-накрая телеком Австрия я купува за 1 млрд. и 600 млн. евро”, обясни Красимир Стойчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9682 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.02.24 | 00:35

5
Ето такива "елитни бизнесмени" ощавиха държавата до шушка.Този, заедно с Кюлев,Мултака, и още куп мародери-основаха Г-13(която искаше да ръководи цялата държава-от А-доЯ.).Но си сритаха конете по Ганъовски,този със Ванчо черния,онзи със трети-докато не се намесиха кукловодите.И всичките или ушета, или ченгета,или деца на такива.

2014.02.24 | 00:35

4
"Рекетирания" олигарх. Смешни са ви приказките другари олигарси. Пък и как така внезапно почна да се появява по всички медии и да ни обяснява сладко сладко, как управляващите по-време на прехода нямали никаква вина, просто били неопитни, невежи и некадърни. Ай сиктир бе.
И аз

2014.02.24 | 00:35

3
Рекетирахе ме, докато аз рекетирах!!!
българин

2014.02.24 | 00:35

2
ВСИЧКИТЕ СТЕ БОКЛУЦИ,НЯМА НИЩО ЧОВЕШКО В ТАКИВА КАТО ТЕБ САМО МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ ВИ ИНТЕРЕСУВАТ,А ДРУГИТЕ ДА МРАТ,ИМА ВИДЕЛОВ ДЕН!!!
Българин

2014.02.24 | 00:34

1
Защо никой не попита и потърси отговорност от така наречените "Бизнесмени" от къде и по какъв начин са натрупали парите си и имуществото си. Имали някой бизнесмен изкарал парите си честно и да е заплащал труда на работещите коректно....

Добави коментар

Водещи новини