Депутатите продължават да заседават и да се карат

  • 20 февруари 2014 20:50

  • 3105
  • 9
Депутатите продължават да заседават и да се карат
©

Депутатите приеха предложението на ГЕРБ парламентът да заседава до окончателното приемане на проекта на Изборен кодекс, предаде БТА.

Първоначално беше гласувано предложение на левицата заседанието да бъде удължено до 23 часа, но Снежана Дукова от ГЕРБ предложи удължаване до приемане на всички текстове от проекта и предложението й беше подкрепено. Преди да се стигне до това решение народните представителите отхвърлиха предложението на ДПС от Изборния кодекс да отпадне текста „живели най-малко през последните 3 месеца в България или в друга държава-членка на Европейския съюз”. „За” гласуваха 27 депутати, а „против” бяха 88 народни представители. Текстът от член 350 предизвика бурна дискусия в пленарна зала. Адриан Асенов от „Атака” обяви, че това предложение ще осигури едно турско лоби в Европейския съюз. „За никого не е съмнение, че в тази поправка става въпрос за Турция. Длъжни сме да защитим не само България, но и Европа. Не вкарвайте тероризма в Европа чрез гласовете, които са Ви подсигурени от Турция”, посочи Асенов и добави, че от „Атака” ще внесат поправка в закона за гражданската регистрация за премахване на двойното гражданство.

Янко Янков от ДПС каза, че това е интерес на България, не на ДПС. „Ако се въведе електронното гласуване, тези хора трябва да имат възможност да гласуват. Уважаеми колеги от ГЕРБ, това е сериозен проблем, много е важен особено за младите хора. Много сериозно ще повишим качеството на избраните европейски депутати, защото младите ни хора са навън. Колеги от БСП също помислете. За местните избори – да, да има уседналост. Но тук говорим за процес на глобализация. Защо да се ограничаваме в тези рамки. Това е изключително важно за България”, каза още Янков.

„Колко български граждани от САЩ и Канада гласуват, малко. Те напуснаха България именно заради такива като вас, вашата политика. Те няма да ядат трева, само Вие да сте тук в този парламент. Тези хора имат живот там и не искат да се върнат и ние ги разбираме”, каза Илиян Тодоров от „Атака”. Според Данаил Кирилов от ГЕРБ при гласуване зад граница, ДПС е получила 42.19% от гласовете. „Аз съм съгласен, че политиците са виновни, че младите хора живеят в чужбина. Но това не означава, че не можем да им дадем правото сега да се почувстват важни, да гласуват. Що се отнася до статистиката, не даваме достатъчно добра възможност да се разкрият изборни секции, където има наши диаспори. Да погледнем оттук напред, а не назад. Да направим така, че да се почувстват важни, ангажирани без значение на кой край на света са”, посочи Янко Янков от ДПС. Петър Курумбашев от БСП направи процедурно предложение дебатите по този член да бъдат прекратени и депутатите подкрепиха с гласуване предложението му.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3105 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.02.21 | 09:21

9
ПРОБЛЕМА НА БСП Е СТАНИШЕВ, А НА ГЕРБ Е ЛИПСАТА НА ПРОБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА.
мими прасето

2014.02.21 | 09:21

8
като избор на папа без хляб и вода
БОЗДУГАН

2014.02.21 | 09:21

7
НИКАКВИ АБВ-та , БПС-та ,ДПС-та турчета ,гербаджийски ТИКВЕТА , дудучета и други ХЮМНЕТА ! САМО АТАКААААААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР !!!

2014.02.21 | 09:21

6
Е пък и вие сека карали се били не е вярно работят и си изкарват заплатите бе хора като заслужели артисти.На нас театър не ни трябва имаме си НС с най добрите артисти.

2014.02.21 | 09:21

5
Депутатите може да гласуват цяла нощ, което не е изненада - Маяма Нолова каза, че няма да има среднощни заседания. А тя като каже добър ден, трябва да погледнеш дали е светло навън

2014.02.21 | 09:21

4
Cirkadjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, sram i pozor ste za maika Bulgaria.
волен

2014.02.21 | 09:20

3
Волене ти си възкръсналият Васил Левски
onq s konq

2014.02.21 | 09:20

2
Глупостта обаче никога няма да въэкръстне,эащото няма как да умре:)
platen trol

2014.02.21 | 02:29

1
фостата да ги иба сите путати

Добави коментар

Водещи новини