Турски делегат: Малките вълни върху морето не са основното в българо-турските отношения

  • 20 февруари 2014 11:22

  • 1888
  • 5
Турски делегат: Малките вълни върху морето не са основното в българо-турските отношения
©

Вярвам, че основното в отношенията между Турция и България не са малките вълни върху морето, а е дълбочината на големия океан. Това каза на брифинг в парламента председателят на комисията по външна политика на турското национално събрание Волкан Бозкър. Турската делегация проведе среща с Комисията по външна политика в парламента.

"Турция положи много усилия за членството на България в НАТО и се гордеем с това, че България е член на НАТО. Турция е изключително удовлетворена от членството на България в ЕС и вярваме, че това ще допринесе от икономическа, политическа гледна точка и от гледна точка на сигурността. Взаимоотношенията между Турция и България имат много сериозно бъдеще и не трябва да блокираме капацитета и потенциала на тези отношения в бъдеще за някои проблеми от ежедневието, които не може да не разрешим. Турция има около 2 милиарда долара инвестиции в България, само една от тях допринася към българската икономика 500 милиона долара годишно. В България следват наши 10 000 студенти, което е факт, който много ни радва, защото нито една държава няма да изпрати свои студенти в държава, в която няма доверие и с която няма добри отношения. Тези студенти, когато се върнат в Турция, ще бъдат вашите посланици и ще съдействат за развитие на добросъседските отношения между двете страни. България е много ценена в Турция и турският народ има единствено положителни отношения и чувства към българския народ", заяви още Бозкър.

По време на изказването му лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа няколко пъти заяви, че името на държавата е България, а не Булгаристан.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1888 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
йуи

2014.02.22 | 02:11

4
турците са подмолни хора гадове.на турчин вера немаи.
make

2014.02.22 | 02:11

5
тея ни изкупиха земята чрез поставени лица!влезе ли в сила закона за продаване на земя на чужденци се свършва с България!ставаме измекяри на тех
СЛУГА - професия в българия

2014.02.22 | 02:11

3
Турчинът е доволен. Една част от империята е вече в европа. Останалото е работа на писарушките. В България не развиваме наша икономика,а чужда. Утре ако не слушате просто закриваме някои предприятия. Парата ще ни командва,тъй че националната ни политика ще е на хартийка.

2014.02.22 | 02:11

2
ЗА МАЛКИТЕ ВЪЛНИ СА ПРАВИ, НО ЗА БЪДЕЩЕТО НЕ. БЪЛГАРИЯ ИМА БЪДЕЩЕ КАТО ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА И В ПРИЯТЕЛСТВО С РУСИЯ. ТУРЦИЯ Е ИЗОЛИРАНА ОТ ТЕЗИ ДВЕ ГОЛЕМИ ДЪРЖАВИ И ЗАТОВА ДРАПА НАСАМ. ТОВА СА НЕЩАТА.

2014.02.22 | 02:11

1
Каква е тая политика на натрапване на турски като майчин език?Това е въведено в други страни за бежанци,които след приключването на войни,ще се върнат по родните си места.На българи,живеещи в чужбина е отказвано финансирането на български език като майчин език.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини