Цветанов: Ако Байков е покровителстван, е на ниво районно управление

  • 26 август 2011 08:12

  • 5586
  • 14
Цветанов: Ако Байков е покровителстван, е на ниво районно управление
© Булфото

Арестуваният наркобос Байков е задържан за пореден път, и е пуснат, защото не е имало достатъчно доказателства за престъпната му дейност. Срещу него е имало и жалба за побой, рекети, изнудване. Така отговори вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в сутрешния блок на Btv на въпроса дали арестуваният наркобос е бил покровителстван от полицаи.

Нормално за българския съд е да не се вземат под внимание някои доказателства. При предишното задържане на Байков обаче съдът не предприе действия за постоянното му задържане, защото не счете, че намерените в дома му оръжия и наркотици не са негова собственост, защото апартаментът, в който са намерени, не е негова собственост. Смятам, че трябва да има доста по-остра реакция от българския съд, когато има задържани лица с наркотици, каза Цветанов. Той изрази надежда, че съдът ни ще стигне някога нивото на великобританския съд.

Не смятам, че е нормално, когато се намерят наркотици и оръжие, по този начин да действа правораздавателната система, заяви вътрешният министър. Той допълни, че ако Байков е покровителстван от полицаи, това е на ниво районно управление.
 
Колегите от ГДБОП усилено работят около всички лидери в организираната престъпна дейност. ГДБОП и да има доказателства, че полицейски служители са получавали пари, за да си затварят очите за престъпната дейност на Байков, това засега няма да бъде споделено. Когато се съберат достатъчно доказателства за конкретни служители, покровителствали задържания Байков, те ще бъдат отстранени, каза още Цветанов.
 
Цветанов не пожела да коментира изказванията на финансовия министър Симеон Дянков, свързани с намаляването на бюджета на МВР. По думите му подобни неща се обсъждат на друго място, не в телевизионно студио. "Когато има обсъждане в Министерски съвет и когато имаме консолидиране около позицията за приемане на Бюджет 2012 година, тогава ще коментираме. Няма да е коректно да коментирам нещо, което е казано", заяви Цветанов.
 
За даренията на МВР Цветанов също отказа коментар.
 
Минималната цел, който си поставя ГЕРБ за местните избори, е резултатът от 2007 година – да сме първи и нашите кандидати да победят в повече от девет областни града. 10-12 области с кмет на ГЕРБ е съвсем реалистичен резултат за местния вот. Отличен резултат за нас ще бъде, ако наши кандидати спечелят в 12 до 16 общини.
 
Не съм усетил напрежение в структурите на ГЕРБ, каза той по повод появилите се спекулации с изразено недоволство на местно ниво. Ще има засегнати от подредбата или обявяването на кметове, но това го има във всяка демократична партия.
 
БСП е основният опонент на ГЕРБ за президентския вот, каза още Цветанов. Всичко, което имаме като подготовка за местните избори, показва, че те са основният ни опонент. Кандидатурата на Меглена Кунева не ни притеснява.

Последвайте канала на

5586 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
ivansamurano

2013.04.09 | 16:49

14
Сладури тази държава нема да се оправи докато нема отстрел на вреден дивеч
ichi

2011.09.21 | 21:21

13
az ne moga da razbera,6to ne gi trepqt tiq ,taq durjava nqma li spec podrazdeleniq za tiq ne6ta.Kvi sa tiq aresti ..to nqma sudebna sistema.
no name

2011.09.21 | 21:21

12
neznam samo kakvo im vqrvate na teq sme6nici mnogo lazat i vse im e vinoven nqkoi nekadarnici ako si bqha svar6ili rabotata nikoi sud nqma6e da go pusne toq koi znae kak sa go naredili 6tom sa go pusnali prodajnici i lajci
Гаврил

2011.09.21 | 21:20

11
Защо само съдиите обвиняваме, а продажните служители на МВР? Тези, за които Цветанов ни успокоява, че са на ниво РПУ. Като граждани точно от тя очакваме защита.Как ще я получим, като те лесно могат да бъдат купени?
evgeni

2011.09.21 | 21:20

10
Поредния опит да се затвърди тезата,че БСП и ГЕРБ са в опозиция.Дълбоко в същността те са такива,но изпълняват и обслужват интересите на икономическо-политически кръгове под външно ръководство.Въпрос на покорство,под формата на "солидарност"и лобиране подплатено със " заслужено възнаграждение".Дотук нещата казани са като в някогашните епизоди от "Студио X",но и прозаично прости и без голям замисъл.В основата на 20 годишния "преход" е заложено тоталното ограбване от структурите,чрез своите си икономически разсейки дълбоко срастнали се в българската икономика ,под прикритието на политическото противопоставяне и подплатено от силови ведомства като МВР,ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА ВЛАСТ. И все пак от време на време е нужна някоя друга ПИЕСА да се "разграничи" ТОЗИ от ОНЗИ. Ако се прегледат хрониките от 1989г. до днес и чрез немного обстоен анализ се вижда заложените конюнктури на престъпната политическа власт,продължавайки неотлъчно линията на геноцид/ подобно на Гърция,но тя бе ограбвана по параграф ефропейски фондове/."ДДС и МИТНИЦИ"вече са неизползваем политически источник и са вече в полезрението на Европа. И все пак армията бе РАЗТУРЕНА не по волята на НАТО ,ами досете се вие защо.Просто генезиса на балканския синдром задължава в диктатурни режими/ и от типа 20 годишни/ паралелната сила да бъде МВР,а не армията/доказано от историческа гледна точка/. Разменна ЕДИНИЦА,като условие за" БЕЗХАРАКТЕРНОСТ" са популярните за Българя -компромати в повечето от случаите изфабрикувани от службите.Просто точно и ясно в ерата на ВСИЧКО ЗНАЕЩАТА ЕЛЕКТРОНИКА,а в недалечни времена,когато онези РАЗСЕЙКИ се канонизираха като демократично условие за постоталитарен преход ,разменната единица бе РАЗСТРЕЛ. И медиите шумяха, че : Виждате ли мафията как си разчиства сметки помежду си.Да ама не, под формата на медийни спекулаций СЛУЖБИТЕ затвърждаваха позиций и нещата влязоха в строг ЕРАРХИЧЕН РЕД. Нищо сложно за ИМПЕРСКИ СЦЕНАРИСТИ ,при положение ,че има "добри" Български Режисьори и българската публика се възхищава или мрази ТОЗИ и ОНЗИ.Две гишета продаващи билети в БАЛШОЙ ТЕАТЪР/в българският вариант "сълза и смях",но и с американски сюжети "ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА". И пак да се върнем на "прехода",просто вижте гласувани законопроекти на всеки един кабинет,състояние на икономика и ПЕЧАЛИВШИ ОТРАСЛИ и при кой управления без фактора несъстоятелност бяха продадени. ????? Да не забравяме ВЬНШНИЯ ДЪЛГ и кономическите ВЪНШНИ СУБЕКТИ "обслужващи" финансовия сектор/институции и БАНКИ/. А горкият български гласоподавател все още им гледа пиесите.Ами въпрос на КАВИЧКИ И ПИТАНКИ,просто за удивителни вече няма място,ТОВА Е.

2011.09.21 | 21:20

9
Съдиите не са цвете за мирисане. Но това, че 99% от ченгетата са пълни НЕКАДЪРНИЦИ като тримата си шефове (Борисов, Цветанов и Галин Георгиев), никой нищо наистина не споменава?! Седи си тъпата кука я зад храстче с палка в ръка, друг си дреме в патрулката или цака карти с колегата по дежурство... "Нашата полиция ни пази"... пази ни, от спокоен живот ни пази, не от престъпници!
ЦЦ

2011.09.21 | 21:15

8
На тоя/адаш/ още някой вярва ли му? Шефа му беше същия...Ние ги хващаме "те ги пускат"....Какво сте хванали бе???...На баба ми хвърчилото. Докога с тези манипулации?
Гаврил

2011.09.09 | 15:57

6
Защо само съдиите обвиняваме, а продажните служители на МВР? Тези, за които Цветанов ни успокоява, че са на ниво РПУ. Като граждани точно от тя очакваме защита.Как ще я получим, като те лесно могат да бъдат купени?
ssss

2011.09.21 | 21:15

7
A RPU-to ne e li kam MVR-to??????
maximin

2011.09.02 | 15:29

5
Продажни съдии- калпава държава
1

2011.09.02 | 15:29

4
W WW. ORIGI NALNI . BE --- Закупи Екипп 2011/2012 !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини