Партия иска по 100 бона от кандидат - кметовете си

  • 26 август 2011 06:56

  • 1044
  • 2
Партия иска по 100 бона от кандидат - кметовете си
©

Партия „Нова сила”, която първа обяви, че подкрепя тартора на Октопода Алексей Петров за президент, определи тарифа при подредбата на листите си за местния вот наесен, пише в. Монитор.

Всеки напиращ да влезе в общинския съвет или да стане кмет трябва да брои освен 100 бона за мястото си и по 50 лева за всеки глас, нужен за регистрацията му в общинската избирателна комисия. Това разкри пред „Монитор” бившият вече кандидат на формацията за кмет на Благоевград Радостин Джельов. Номинацията му беше обявена от „Нова сила” в началото на август, но дни по-късно той сам се отказа от предизборната битка. Причината е, че поискаха от мен страшно много пари. Аз в такива мутренски схеми никога няма да вляза, категоричен е самият той.

Освен това от партията му обяснили, че ако влезе в общинския съвет, очакват от него да разпъва политически чадър над контрабандните им канали. Правеха си сметки за далавери като контрабанда на стоки и цигари. Обясняваха, че за това са им необходими политически протекции, разкрива Джельов.

Сред методите за агитация на „Нова сила” влизат и рекет, изнудване, заплахи за побой и дори за убийство, твърди Джельов. С лидера на формацията - бившия атакист и водещ на СКАТ Антон Сираков, го запознават двама от бизнесмените, гравитиращи около партията - Пламен Миронов и Константин Костов – Тино Палачинката.

След като съобщил, че се отказва от кметската надпревара, започнал тормозът от Пламен Миронов. Каза ми, че ще ми види сметката и ще прати хора, които да ми строшат краката и да ме утрепят. Онзи ден за последно получих заплахи. Отидох в полицията и пуснах жалба. Дал съм телефони и в момента разследват Миронов и цялата му компания, разкрива Джельов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1044 2

Коментари 2

Добави коментар
rot front

2011.08.29 | 00:23

1
е-ех БЕЛЕНЕ,БЕЛЕНЕ!!!

2011.08.29 | 00:23

2
Смахнати атакисти! Не се учудвам.

Добави коментар

Водещи новини