Атанасов: Прокуратурата да се произнесе по твърденията на Пеевски и Цветанов

  • 12 февруари 2014 17:35

  • 1795
  • 3
Атанасов: Прокуратурата да се произнесе по твърденията на Пеевски и Цветанов
©

Това не е махленска свада. Двама души, единият бивш вътрешен министър, се обвиняват в кадруване, в редица престъпления. Един юрист е сметнал, че има 15 престъпления в твърденията им. Няма значение кой се стреля, а какви са факти. Става дума за кадруване, за задкулисни игри,злоупотреба с власт, които засягат националната сигурност. Трябва да се създаде анкетна комисия. Това заяви ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок в предаването Лице в лице по БТВ по повод словесната престрелка между Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

Прокуратурата трябва да образува досъдебни производство по твърденията на Цветанов. Трябва да го призоват, тогава няма имунитет - защото се явява като свидетел. Той говори за престъпления извършени от главния прокурор и зам. - главния прокурор. В хода на едно досъдебно производство трябва да се изясни, не може да приключи с една декларация, че това не е така. Важно е кой каква информация съобщава, обясни още той.

Изнасят се в тази престрелка твърдения, които обществото коментира, а Брюксел се съмнява за тях. Прокуратурата се произнася с постановление,а не с декларация. Ако не започне процедура - ще се задълбочи съмнението в обществото, че тези неща са връщат, заяви още той.

Попитан дали са се консултирали с президента за свикването на КСНС, Атанасов заяви, че не, а той трябва само да го инициира. По закон е ясно кой трябва да се яви и трябва да се заемат позиции по темата, каза още Атанасов

По думите му от ситуацията е научил, че прекият шеф на Цветанов се разграничава от него, че фактите, които се изнасят са скандални и начина по който  се назначават хора на висши държавни длъжности.

Според него е възможно Цветанов да е притискал чрез МВР неудобни политически опоненти.

Последвайте канала на

1795 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Bobby

2014.02.13 | 04:14

3
Пеевски който си напълни джобовете от комисионните при разпродажбите от държавния резерв топи неблагодарника Цветанов на когото е давал от печалбите и е изпълнявал политически поръчки за медийни чадъри над негови хора, Цветанов топи Цацаров защото има дела и иска да го стресне, Цацаров си подвива опашката и прави декларации, вмвсто да ги тресне и двамата, егати територията. Защо не вземат да се избият взаимно, а и всичките им поддържници да ги последват докато не остане нито едно животно защото хора вече така и не останаха. Превърнахте територията в гнусно вонящо блато и продължавате демократично да се плюете и всички гадни животни около вас ви ръкопляскат. Зрелища, ама без хляб. Няма да мине и година, и нещо срещу което сте безсилни така ще ви трясне, че помен няма да остане нито от вас, нито от територията в която превърнахте България. Проклети да сте !

2014.02.13 | 01:31

2
A drugario komunist dps bsp ne kadruvat tovali iskte da kajeteslucaia s delian peevski ne e kadruvane

2014.02.13 | 00:40

1
Така изглежда истинският муджихидин. Хвала

Добави коментар

Водещи новини