Намерени в апартамент документи разкриват кадруване на ГЕРБ, обявиха от БСП (обновена)

  • 11 февруари 2014 16:41

  • 15581
  • 73
Намерени в апартамент документи разкриват кадруване на ГЕРБ, обявиха от БСП (обновена)
© Булфото

БСП представи намерени документи, свързани с партийно кадруване. Книжата са намерени в служебния апартамент на депутата от "Атака" Гален Монев, който преди това е използван от бившия депутат на ГЕРБ Павел Димитров, обяви на брифинг в парламента депутатът от БСП и председател на временна анкетна комисия за проверка и установяване на случаите на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия в периода август 2009 - март 2013 г. Таско Ерменков.

Ще представим намерени документи в служебния апартамент на депутата от "Атака" Гален Монев, който преди това е използван от бившия депутат на ГЕРБ Павел Димитров, които ясно очертават йерархията на тоталното партийно кадруване и нейният механизъм на действие, каза Ерменков.

"Механизмът на действие може да бъде обобщен в четири стъпки на действие”, заяви от своя страна Гален Монев. Стъпките са следните: "Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов подготвя и изпраща писмо до областните ръководители на партията със следното съдържание: „Уважаеми колеги, трябва да получим на имейл предложение за експерти от вашата област по приложените в справката позиции на областни нива. Следва да изпратите предложение за подходящи експерти, които да бъдат разгледани като потенциални кандидати за работа в изпълнителната власт. Поставят се и срокове - 24 юли 2009 г., непосредствено след изборите. След това още два пъти същата справка е свеждана за изпълнение, но за нови позиции в нея и с отметки - „предложен”, „има назначение”, „изчаква”, каза депутатът от "Атака".

Еременков обясни, че има още една справка от тези документи, която е актуална към 1 декември 2009 г., с нови позиции, със същите отметки. „Тук става въпрос само за отговорни кадри, не става въпрос за чистачки или младши експерти, а за директори и нагоре. Справките отгоре са именувани така: „Относно приоритетните кадрови предложения в областните структури на ГЕРБ. След получаването на справките, областните ръководители на ГЕРБ връщат попълнената справка с подходящите кандидати за работа в изпълнителната власт. Тези кандидати се номинират на партийно събрание, водят се протоколи, които се заверяват, за да няма съмнение, че предложеният човек не е одобрен от партийната структура. Същите вече процедури административният секретар, който ги е получил, ги изпраща на съответния министър и при финализирането на действието, с трудов договор, който е направил", добави социалистът.

Гален Монев каза, че няма контакти с Павел Димитров. „Преди аз да получа жилището, минават от администрацията на парламента за основно почистване на целия апартамент. Когато администрацията предава жилището, трябва да бъде абсолютно празно, но и те са оставили шкафовете. 90 % от документите бяха законопроекти, текуща дейност на парламента, но имаше и партийни документи, които предадох и представляват интерес на комисията, оглавявана от Таско Ерменков”, заяви депутатът от "Атака" и уточни, че шкафовете с документите не са били скрити. 

Монев каза, че няма никаква представа дали Димитров ги е забравил случайно и как така ги е оставил. „Дали ги е забравил или не, защо ги е оставил – обърнете се към него. На мен просто ми трябваше място и затова си освободих единия шкаф. Другият шкаф не го ползвах, докато не стана това, и реших, че е редно все пак да ги прегледам и да ги предам на комисията”, посочи той.

Депутатът каза, че го е яд, че не ги е прегледал по-рано и че е изхвърлил тези от единия шкаф, защото по думите му са щели да излязат още разкрития.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15581 73

Свързани новини

Коментари 73

Добави коментар
РЕФЕРЕНДУМ

2014.02.12 | 23:34

73
ДА ПРЕМАХНЕМ ДПС ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ

2014.02.12 | 23:33

70
И атака фесовете!!! И БСП разбира се...

2014.02.12 | 23:34

72
Тия съвсем ни взеха за мезе. Кой ли ще е толкова глупав, че да забрави такива докъменти?И кой ли ще е толкова глупав, че да повярва. Как пък точно атака? Как точно сега? Кога се е нанесъл атакиста да живее там?Нали след изнасяне на предишния всичко се изхвърля и обзавежда наново. Как си мислите, че следващия ще приеме да живее с неща изпозлвани от друг, това е под достойнството му. Забелязвате ли, че компроматите стават от глупави по-глупави. Просто се изчерпахте.

2014.02.12 | 23:34

71
Не съм фен на герб, но по-плиткоумо скроена история не бях чувал.Цели шкафове със забравени документи. Та нали след края на мандта апартамените се освобождават, почистват и им се прави основен ремонт. Те съвсм ни взеха за канарчета и ни втъляват всякакви идиотщини, родени в главите на опорните им точки и депутатите без да се замислят повтарят глуостте им.
БЪЛГАРИН

2014.02.12 | 23:33

69
Тия от АТАКА и БСП се осраха от компромати! ДПС как си седи и гледа сейра на продажните българи!!!

2014.02.12 | 23:33

68
Като видя Таааско и ми се оправя депресията, викам си: "има и по-лошо"
на нож

2014.02.12 | 23:33

67
тия мръсни комунисти нямат срам започна се мръсните им номера нали наближават избори.Срам е за българите да гласуват за продажниците комунисти

2014.02.12 | 23:33

66
И ко? БСП изобщо ли не кадруват!? Ай стига червени номира! Боклуци! #ОСТАВКА!#
И.Д.И

2014.02.12 | 22:54

65
Трябва да им се признае много са изобретателни!

2014.02.12 | 22:53

60
Какво изобретателно има в тази селска инсценировка?

2014.02.12 | 22:53

64
Е край Боко,Цоко,Фидоска и Мозъка изгоряха!Да им раздадат раирани костюми!Абсолютни престъпници!
Бивш платен драскач от Юруш

2014.02.12 | 22:53

62
ти си от квартирата. познахте по написаните изрази. Не ма смисъл брат, пицата е хубава ама парите са малко.
Смешни сте

2014.02.12 | 22:53

63
Тези пак почнаха с простотиите....ама тези Другари и Другарки май не са спирали

Добави коментар

Водещи новини