Надежда Нейнски: Десницата ще се консолидира

  • 10 февруари 2014 17:56

  • 1553
  • 9
Надежда Нейнски: Десницата ще се консолидира
©

Десницата ще се консолидира. Вярвам в това иначе нямаше да участвам в Синьо единство. Ние не напуснахме, а ни помолиха да напуснем. Това заяви евродепутатът Надежда Нейснки в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Попитана защо са ги помолили, тя отговори, че Синьо единство е започнало да си сътрудничи с ГЕРБ и всички, които не са били съгласни с това - е трябвало да напуснат.

Малко известен факт е, че на част от колегите ми, включително и на мен, ни бяха предложени места в листите. Споразумението, което беше предложено на Синьо единство бе  споразумение на квоти. Формулата, която предложиха бе в Реформаторският блок да няма равнопоставеност на партиите, което е абсурдно, защото хората делегитимират всяка една от тях. Хората не искат това деление на малки и големи, а ние да се опитаме пак да ги излъжем е неприемливо за мен, обяви Нейнски.

По думите й и тя, и г-жа Кунева са показали какви са, когато са били на власт."Кое му е миналото, когато си имал възможност да водиш преговори за затварянето на 3 и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" - въпросът не е кога да се затвори, а как, обясни тя. Попитана дали меморандумът, които е подписала е за 1 и 2-ри блок, а не за 3-ти и 4-ти, каза тя. По думите й месеци след това Кунева и Царя са отворили отново проекта Белене, а той е черната каса на задкулисието. Това не е хрумване, нищо не става случайно. Моят въпрос към Кунева е какво ги е накарало, попита тя.

Резултатът от управлението на Десницата е, че България свали визите. Важното е да защитиш интереса на страната, а не само да преговаряш. Главите, по които ние сме преговаряли за ЕС, са с много добри условия. Вижте какво става на границата с Турция, къде е министър - председателят и външният министър. Не трябва да те е страх да се скараш с този или с онзи, за да не предадеш гражданите си.

Попитана как България изглежда от европарламента, тя отговори, че ЕС е инструмент. Значими сме, ако правим неща, който са значими. Ние настоявахме ГЕРБ да включи проекта за Южен поток във вота за недоверие. Имали сме куража да защитаваме позициите си, когато сме управлявали. А отказа на ГЕРБ показва, че Десницата не е управлявала. Традиционната десница е разцепена. ГЕРБ и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г са избрани от ЕНП, защото няма друг на терена, каза още тя и подчерта, че няма как да припознаят Реформаторския блок, защото и той не може да се припознае.

Последвайте канала на

1553 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.02.17 | 19:07

9
ТЯ,горката "затворила" само 1-ви и 2-ри блок,а нейната посестрима куневица,направила баш-белята.Ама вие го започнахте с черен ванъо,още когато АЕЦ беше младенец,съгл.техноизискванията на МААЕ.Всичките сте безродни изедници и продажници,за трохи съсипахте индустриалната мощ на една държава.Кво ви пречеха заводите-ами модрнизирайте,разширете,пуснете инвеститори,ама държавата да държи 51%.И така,във всички водещи отрасли.А надолу нека има частен бизнес,всеки ще е ЗА!

2014.02.11 | 13:04

8
Тая да вземе да се гръмне кога става време за избори тогава се сеща за България

2014.02.11 | 11:47

7
Няма места в листите, няма синьо единство. Вече са откровено нахални.

2014.02.11 | 11:47

6
Боже колко си грозна
свой

2014.02.11 | 11:47

5
надежда свойски, пак си мисли че ще гризе кокала, и ще смуче от кръвта на българина
писна ми

2014.02.11 | 11:47

4
Старата гарга пак огладня за власт!!!!!

2014.02.11 | 11:47

3
dyrta kyrva
kis my ask

2014.02.11 | 11:47

2
Тая нещастница е банална и отвратителна.Показва се от дупката,като къртица марш обратно!

2014.02.11 | 11:46

1
Червени боклуци сте и ти и Костов, затова "синята" ви партийка е на бунището на историята. Не ме е яд толкова на комунистите, колкото на такива предатели. То всичко синьо излезе че е червено. Срам ме е от такива боклуци.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини