Шефът на кабинета на Йовчев погасявал заем на любовница със служебни пари? (видео)

  • 07 февруари 2014 11:24

  • 9440
  • 6
Шефът на кабинета на Йовчев погасявал заем на любовница със служебни пари? (видео)
©

По време на парламентарния контрол депутатът от ГЕРБ Семир Хусеин Абу Мелих оповести изнесена в медиите информация за неправомерни действия през 2008 г. на началника на кабинета на министъра на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола - Георги Великов, в качеството му на служител на Държавна агенция "Национална сигурност".

Според информацията в ДАНС  е постъпил сигнал за злоупотреба със служебни пари. Твърди се, че Великов е отклонил около 25 000 лв., предназначени за оперативни нужди. Извършена е проверка, която показала, че с парите е бил погасяван заем на жена, с която Великов е живеел на семейни начала. Установени са и други нарушения, след което Великов е отстранен, заяви Абу Мелих. Той попита вътрешния министър назначена ли е проверка по случая и има ли изпратени материали в прокуратурата.

Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола категорично заяви, че информацията не отговаря на истината. Такива данни не са постъпвали в ДАНС, каза той.  Министърът посочи, че през 2009 г. в службата е извършена проверка, която приключва със становище, че не са установени злоупотреби с оперативни средства.

Абу Мелих заяви, че с думите си вътрешният министър не доказва, че в МВР се работи прозрачно. Йовчев отговори, че говори на базата на факти. Не трябва да се доказва невинността на някой, който е оклеветен, а този, който го клевети, трябва да докаже твърденията си. Не е коректно и морално да говорим от парламентарната трибуна изнесени от жълтата преса клевети, каза още министърът на вътрешните работи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9440 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ВЕЛИК

2014.10.23 | 10:34

6
РЕВЕТЕ ЛИ ГЕРБЕРЧЕТА ?!?!? РЕВЕТЕ ЛИ ?!?! РЕВЕТЕ ЗА ВАШИЯ ВИНЕТУ ЗА ВАШАТА БУДА ЗА ВАШИЯ ВОЖД !!!! ВОЛЕН ГО УВОЛНИ И НЕГО И ВАС УВОЛНЕНИ ГЕРБЕРЧЕТААА !!! ЛАЙТЕ СЕГА ПО ЙОВЧЕВ ЧЕ ТОЙ ВЪРШИ РАБОТАТА КОЯТО ВИЕ НЕ СВЪРШИХТЕ !!! ЛАЙТЕ И РЕВЕТЕ УВОЛНЕНИ !!! ЗНАЕТЕ САМО ДА РЕВЕТЕ ЧЕ ДРУГИТЕ ХОРА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ГЕРБЕРЧЕТААА !!!
ВЕЛИКА

2014.10.23 | 10:31

5
Не ревем, Велик, не ревем, но си записваме. И един ден ще правим точно това, което вие сега правите така самодоволно. Защото сте зли и сте така устроени - да лъжете, за манипулирате, да внушавате, на омаскарявате, да осакатявате. Ние не го направихме, защото имахме друга работа - да строим! Но уроците, които сега ни давате, добре усвояваме, повярвай ми. И ще ги приложим бъде сигурен!

2014.03.21 | 00:20

4
От коя партия е Ceмир Хyceин Aбy Мeлиx?

2014.03.21 | 00:19

2
Този е по голям българин от теб.

2014.03.21 | 00:19

3
za petnoto e korktno za lainoto ne e

2014.02.09 | 02:35

1
eto ia lübovtam m\y boko tur4ina s dps

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини