ДПС: Има какво още да се желае от ИК

  • 06 февруари 2014 08:11

  • 1816
  • 2
ДПС: Има какво още да се желае от ИК
©

Не приемаме твърдението, че сме картел, които не пуска кокала. Ние внесохме наши поправки в ИК, които да отговарят на исканията на хората. Станишев каза, че ще обърнат земята, за да спечелят изборите и да не се върне ГЕРБ на власт. Няма да влизаме в заседанията, а ако го направим ще опонираме на предложенията им за ИК. Това заяви Красимир Ципов от ГЕРБ  в сутрешния блок на БТВ по повод изработването на нов Изборен кодекс.

Няма качени на сайта на НС промените в текстовете на ИК. Мая Манолова нарочно не изпълнява това задължение, каза още той.

Според Филип Попов от Коалиция за България всичко е качено и дори е болднато. Той заяви, че няма да има вече бюлетини като тези в Костинброд.

Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, от ДПС заяви, че те имат достатъчно практика в последните години с провеждане на избори. През 2011 година видяхме едни грозни неща, които не са се случвали преди. Сега имаме добрия шанс да се възползваме от добрата си практика и да се въведе един ред, за да има достатъчно прозрачност и доверие, за да се проведат изборите и след това и спечелилите, и участниците, и обществото да са удовлетворени. Има какво още да се желае е този Изборен кодекс, каза още той. По думите му най-важното е да се гарантират гражданските права на хората.

Попитан кой няма да може да гласува според този изборен кодекс, той заяви, че за едно и също нещо има пет или шест дефиниции.

Гласуването с повече от един знак ще доведе до контролиран вот. Ще се върнат голяма част от лошите практики, които бяха отстранени, каза още Ципов.

Попов заяви, че знака "Х" дали ще бъде отчетен или не - води го голям брой недействителни бюлетини.

Карадайъ е на мнение, че не е нужно да се ограничават хората.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че не се чуват гражданите, които искат смесен преференциален вот.

Германският модел няма как да се въведе у нас, защото няма да работи, каза Попов от Коалиция за България.

Последвайте канала на

1816 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ass

2014.02.06 | 22:13

2
toz karadaiu ne znae bulgarski ezik,a shte mi govori za konstituciq...tozi deputat me nakara da se sramyvam oshte poveche...sprete da gi davate po televiziite takiva

2014.02.06 | 22:13

1
Такива ни управляват като Мустафа Карадайъ който едвам успява да произнесе Българска реч.Нали ги подкрепят хора който почти не са живели в България и група който се мислят за националисти (обичат само националният лев).

Добави коментар

Водещи новини