ГЕРБ: Няма сертифициращ орган за европарите за земеделие

  • 05 февруари 2014 13:00

  • 1189
  • 2
ГЕРБ: Няма сертифициращ орган за европарите за земеделие
©

По време на днешния блиц парламентарен контрол депутатът от ГЕРБ Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри сигнализира, че от 16 октомври 2013 г. в България няма действащ сертфициращ орган за разплащанията, извършвани от ДФ "Земеделие".

Комисията за защита на конкуренцията върна обществената поръчка, която трябваше да избере такъв орган. В същото време от миналата седмица много териториални директори на земеделски фондове бяха сменени или пенсионирани по тяхно желание, посочи Танева.

Тя попита вицепремиера Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова как ще бъдат възстановени извършените плащания от страна на Европейската комисия. Танева заяви, че липсата на сертифициращ орган може да доведе до плащания в рамер на 60 млн. лв. от държавния бюджет

Златанова потвърди, че договорът на одитиращия орган е изтекъл, но уточни че въпреки това той продължава да работи. Тя съобщи, че изгубилите конкурса фирми са завели дело, което в момента се разглежда от Върховния административен съд.

Обмислят се варианти как да се подходи, за да не остане Програмата за развитие на селските райони без одитор, каза Златанова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1189 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.05 | 18:50

2
Ей , тикви прости , гласувайте за ВОЛЕН ! В замяна няма да ви слагаме максимални присъди ! По- кратко ще стоите по затворите . ХАХАХА !
От прес-центъра на Карлуково

2014.02.05 | 18:50

1
А лубо-циганина президент на остров Тамбукту.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини