Софиянски: С комуниста Борисов и комуниста Станишев десните нямаме нищо общо

  • 04 февруари 2014 18:33

  • 6346
  • 35
Софиянски: С комуниста Борисов и комуниста Станишев десните нямаме нищо общо
©

Човек винаги има обществена позиция и я защитава. Постигнахме основните цели на прехода, но е време да дойдат нови хора. Наблюдаваме нещо естествено, което се случва във всяка държава. няма вечни хора, заяви бившият кмет на София Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра по БНТ.

Делата срещу мен бяха несериозни и затова не успяха. Трудно беше 1997 година, когато хората излязоха по улиците. Напрежението трудно можеше да се овладее. Аз се гордея, че успях да помогна, заяви Софиянски, припомняйки се, че на днешния ден 1997 година БСП върна мандата.

Ясно беше, че ще има служебно правителство и предсрочни избори, но никой не искаше да става служебен премиер, никой не искаше да поема този ангажимент. Аз се съгласих 3 дни преди изтичане на крайния срок. Аз знаех какво трябва да предприема, но с взаимни компромиси нещата се случиха. Докато работехме имаше пълно единодушие и затова беше овладяна инфлацията. 240% инфлация беше превърната в 1% дефлация, след края на мандата ни. категорично нямаше договорки, заяви Софиянски.

Богомил Бонев много бързо постави организираната престъпност на колене само за два месеца. Организира акции, благодарение на които спря контрабандата. Сега само говорят, а тогава се работеше. Кога започна разочарованието, попита бившият служебен премиер. До 1998 г. България имаше развитие, смята Софиянски и заяви, че по времето на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на е започнал упадъкът на страната. При Борисов се задълбочи кризата, смята Софиянски.

Традиционното СДС въведе валутния борд, взе решението България да стане член на НАТО, започна преговорите за влизане в ЕС и то постигна тези цели, които си поставяхме 1991 година. Всеки преход иска жертви, допускал съм и аз грешки, призна той. Но подчерта, че правителството е обещавало повече отколкото можехме да изпълним. Той упрекна Станишев, че нямат амбиции, България е на дъното.

С Реформаторския блок нямаме допирни точки. Софиянски подчерта, че не е задължително да управляваш, но трябва да постигнеш нещо добро за хората. Този блок е предприел стъпка на ляво. Мен ме тревожи декларацията за работа с ГЕРБ. На нас десните ни е ясни, че с комуниста Борисов и Станишев нямаме нищо общо. Който работи с ГЕРБ отива в лято. Автентичното дясно не може да се организира. Ние чакаме новото дясно и ще им помагаме, но не го виждам, отбеляза Софиянски.

Амбицията днес и непрекъснато да догонваме. Не може да сме влезли в ЕС с по-добри икономически показателни от Румъния и сега да сме след нея. Това показва, че правителствата ни са били неквалифицирани. Очаквам да бъдем увлечени от младите хора и да ни водят, пожелавам им от сърце да се организират и да оформят новото дясно. Трябва по-можещите да теглят държавата, а не да раздаваш на социално слабите и да мислиш, че си много велик, завърши Софиянски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6346 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар

2015.12.01 | 13:40

35
Софиянски е мъртвец ! ВОЛЕН СИДЕРОВ - НАРОДЕН ЛЮБИМЕЦ и ТРИБУН ! Борисов - ТИКВОМУТРА ! Сер - ГЕЙ ! Първан оглу - ТРИПЕРА ! Плевнелиев - ПАЛЯЧОТО ! Дудук - фурнолопата ! Кунева - червена еврок,урва ! Доган Местан - турци !Това са българските лидери ! Избирай народе !
Въпрос

2014.02.06 | 13:49

34
А крадецът Софиянски какво общо има и с кого? Никога не е имало по-голяма корупция и мащабни кражби, нито преди, нито след него. За почти 20 години управление на София от седерастите, превърнаха града в бокледжийница. Най голяма заслуга за това има той! Скрий се и си яж откраднатите пари бе говедо, а не изпълзявай като въшка на чело!
Извънземния

2014.02.06 | 13:49

33
Язък за имената които имаш , как не те е усетила майка ти та не те е кръстила Крадец Измамски?????? И този е подлога на Доган. Ей мамицата им помашка...
Z

2014.02.06 | 13:49

32
На крадливите олигарси вече "десни" ли им викаме, бе Софиянски? Много наглееш и ти, но за всеки си има Видов ден.

2014.02.06 | 10:29

31
ЗАБРАВИ ДЯСНОТО! ТИ ТРЯБВА ДА ПОПАДНЕШ ПРИ ИСТИНСКИ ЛЕВИ! ТОВА ЗАСЛУЖАВАШ. С КРЕМЪК ДА ТЕ ДЕРАТ! И ДА СИ ПЛАТИШ ЗА ВСИЧКО! И ЩЕ СИ ПЛАТИШ! МОЖЕ ДА СИ ТЕ ВИЖДА МАЙТАП, НО ХОРАТА СЪЩЕСТВУВАТ И ПОМНЯТ! И ЩЕ СИ ПЛАТИШ ВСИЧКО!

2014.02.06 | 10:29

30
Червеното маскирано като дъгата : Жельо, Костов, Софиянски, Мозер, Кобурготски, всички мутри, 95% от всички бивши военни, полицаи, ДС, ДПС, всякакви зелени и бимбени, Бюреци и Болни, приватизатори....
?????

2014.02.06 | 10:29

29
С Борисов и Станишев,нищо общо,но с Васо Божков,ВСИЧКО!!!!!!!!МАЙМУНА!!!!
трезвен

2014.02.05 | 21:22

28
И ако си помислим истината до сеега е без начение,просто нашите патриоти като , софиански, сер гей,бойко,орешаков, и всичкин останали боклуци които не споменавам,ни върнаха обратно и нежно под ТУРСКО. А коя Майка сега ще ни роди друг БОТЕВ или ЛЕВСКИ, или,РАКОВСКИ,или...???

2014.02.05 | 21:20

27
Крадлив боклук, а имаш ли общо със самолета на жена си?
m.markov

2014.02.05 | 21:20

26
Ако те барнем некъде ,че ти цепнем дирнико.Ебльо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини