Янаки Стоилов: Поведението на Първанов е недопустимо

  • 03 февруари 2014 08:11

  • 1408
  • 5
Янаки Стоилов: Поведението на Първанов е недопустимо
©

Хората, които участват в организирането или създаването на паралелни или чужди партийни листи в нова политическа формация са загубили доверието на партията. Не знам дали трябва да обяснявам на Ивайло Калфин, защото той отдавна напусна БСП, а това е 4-та партия, в която членува. Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов в сутрешния блок на БТВ.

Попитан дали има диалог вътре в БСП, Стоилов заяви че не твърди, че по някои въпрос не липсва чуваемост. Съзнателно или не, АБВ обслужва чужди интереси, каза още той.

Когато се гласуваше плоският данък, аз съм гласувал против, това бе нашата позиция, а не сега да идва Първанов и да пита защо БСП не го е премахнала. Направили сме лека корекция в данъчната политика, ние ще променим семейното подоходно облагаме. То е декларирано и като ангажимент и на правителството, обясни още социалистът.

Що се отнася до АЕЦ "Белене", Янаки Стоилов заяви, че ако се проследят позициите на ДПС през последните месеци, то ще се види, че те вече не са еднозначни. Изтича оценката за околна среда и не трябва да са просрочват някои действия. Става все по-трудно, но този въпрос ще се обсъжда на работно, за да се види каква ще е инвестиционната политика, за да не спекулирам по въпроса, уточни той.

По думите АБВ не предлагат приоритети, а засягат основни въпрос. Ние имаме много по-конкретни ангажименти - за отстояване на големите енергийни проекти, за младежката безработица и т.н. Ние сме много по-напред, каза още той.

На въпрос дали БСП води лява политика, той отговори да, но не е толкова крайна, колкото трябва да е. Трябва да направим съответните стъпки, за да може сегашното правителство да подготви условията за следващото, което ще се освободи от плоското мислене и ще заложи на прогресивното, заяви Стоилов.

Правителството бе формирано, за да изтласка ГЕРБ и привилегированите групи, но трябва да внимаване да не се окаже, че подобни хора и сега се възползват от положението си за да забогатяват още повече, смята зам. - председателят на БСП.

Той сподели, че не си прави илюзии, че икономиката може да се промени за една година.

Не става дума да хващаме някакви хора, всеки има право на политическо самоопределение. Решението за това дали да бъдат изключени или да се снеме доверието от тях е въпрос, който трябва да се реше от областните структури, заяви той.

Попита дали е честно и морално поведението на Първанов, Стоилов заяви, че подобно поведение е недопустимо. Не е израз на политическа коректност на хората, които са гласували толкова година за него, категоричен е социалистът.

Нямаме фаворит за еврокомисар, каза Стоилов. По думите му този пост трябва да се заема от човек, който има ясно виждане за българските проблеми и до споделя виждането за провеждането на политика в България. Трябва да се търси една по-авторитетна личност, добави той.

На въпрос дали Станишев е кандидатура за еврокомисат, той заяви, че има качествата за този пост, но е въпрос на желание да се заема тази позиция.

Последвайте канала на

1408 5

Коментари 5

Добави коментар
Емигрирал

2014.02.03 | 18:18

5
Тия още ли са на власт бе?

2014.02.03 | 18:18

4
ОСТАВКА!
red

2014.02.03 | 18:17

1
AБВ няма да разклати повече БСП. Първанов и Петков жадуват властта, но няма да съберат достатъчно гласове, на каквито и да било избори. Левицата не зависи от тях, не би трябвало да се притесняват толкова.
red

2014.02.03 | 18:17

2
AБВ няма да разклати повече БСП. Първанов и Петков жадуват властта, но няма да съберат достатъчно гласове, на каквито и да било избори. Левицата не зависи от тях, не би трябвало да се притесняват толкова.

2014.02.03 | 18:17

3
ЗА ГЕРБ -6 бонбона, за АБВ-3 бонбона, Реформаторски блок- 3, БСП-2, ДПС-3 (прогноза от дилетант)

Добави коментар

Водещи новини