Левицата: Плевнелиев не се държи като президент

  • 30 януари 2014 08:12

  • 1227
  • 4
Левицата: Плевнелиев не се държи като президент
©

„Изборният кодекс трябва да мотивира хората да гласуват”, заяви депутатът от ДПС Янко Янков в сутрешния блок на Нова телевизия.
Той, Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБ и Филип Попов от „Коалиция за България” коментираха в предаването „Здравей, България” снощното обръщение на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното към нацията.

Припомняме ви, че Плевнелиев поиска да се направи референдум за изборните правила.

„Подкрепяме това предложение. Останалите парламентарни групи обаче няма да го подкрепят”, заяви Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Филип Попов от „Коалиция за България” пък обвини Плевнелиев, че се държи не като президент, а като партиен лидер.

„Този референдум е опит за реабилитация на кодекса Фидосова”, заяви Попов. „Има решение на Конституционния съд по отношение на електронното гласуване. Според това решение то е противоконституционно, защото не може да се гарантира тайната на вота. По отношение на изборната система бяха направени широки обсъждания. Задължителното гласуване ще ни отдалечи от европейската практика”, смята Попов.

Депутатът Янко Янков обясни, че ДПС няма политическо решение по въпроса.

„Като лично мнение смятам, че изборният кодекс трябва да мотивира хората да гласуват. Първо да дава най-лесната възможност за гласуване. Второ хората да имат основанието да смятат, че гласът им ще бъде зачетен правилно”, заяви Янков. Според него задължителното гласуване няма да увеличи избирателната активност и няма намали контролирания вот.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1227 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.06.03 | 19:53

4
Плевнелиев наруши конституцията, Борисов се мота като пате в калчища и говори диаметрални неистини, Цветанов продължава да прави всичко възможно да го вкарат там, където му е мястото… Е, тази света троица няма ли кой да я закове!?

2015.05.31 | 09:46

3
И защо никой не казва нищо за въпроса за мажоритените кандидати? Референдумът може да определи дали хората считат, че гласът им има смисъл и как те виждат това.

2015.05.31 | 09:46

2
Ами как един палячо малоумен може да се държи като президент ?! Какво се чудите бе ?!

2015.05.31 | 09:46

1
Несериозно е да коментирам Николай Бареков. Несериозно е да коментирам Бойко Борисов. Несериозно е да коментирам Цветан Цветанов. Несериозно е да коментирам Росен Плевнелиев. Несериозно е да коментирам блокове и кооперации. Това са несериозни хора в сериозното пространство, наречено политика!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини