Попова: Иска ми се избирателите да тичат ентусиазирани към урните

  • 30 януари 2014 12:23

  • 1499
  • 5
Попова: Иска ми се избирателите да тичат ентусиазирани към урните
©

Президентът по закон има право да отправя предложения към Народното събрание за референдум. Не съм изненадана от такъв ход. Това каза Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на – вицепрезидент на Република България, която присъства на научна сесия по проблеми на лидерството на тема: „Стефан Стамболов – български национален лидер”, която се провежда в БАН.

„Предложението за референдум представлява желание да се стимулира избирателната активност, оперира се на полето на Конституцията. Предложението цели да се опитаме, с диктат на публичната власт, да стимулираме активност. Имам доста размисли по този въпрос, би ми се искало да симулираме избирателна активност, чрез смислени програми, които привличат избирателите, които с ентусиазъм да тичат към урните”, каза още Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. За това нещо, избирателната уредба е от значение, но от огромно значение е и качеството на лидерството. Затова нашите политици да могат да симулират избирателна активност, без това да се превръща в задължение.

„Днешният ден е подходящ за размисли – със забрани и задължения ли ще поправяме демокрацията (това, разбира се, е възможен механизъм) или това може да стане по друг начин. Оттук насетне е важно да се подеме един дебат в правилните посоки – с дискутиране на много въпроси, аз няма предполагам решенията на комисиите в Народното събрание. Референдумът, особено относно изборите, изглежда много силен механизъм, но трябва да се дискутира и да има съгласие. Загрижена съм затова дали дебатът относно референдума ще се изкористи, чакаме да чуем Народното събрание”, допълни вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Последвайте канала на

1499 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Е не хващате ли?

2014.02.01 | 09:08

5
Европейските и американски господари командват. И каква е съдбата на народа да мре. Да напуска от тук за да дойдат съседите ни. Най-глупавия народ в света е българския.
bbb

2014.02.01 | 09:08

4
MAFIYA.......
КАКА

2014.02.01 | 09:07

1
ЕВГЕНИ ТАНЧЕВ Е ЗЕТ НА ПОПОВА ,,,неговия брат е депутата светлин танчев който напусна герб и присъства на учредяването на партията на бареков ,,,,те са братовчеди на прокурора сарафов
винету

2014.02.01 | 09:08

3
светлин танчев, преди да бъде в герб беше кандидат от ндсв. семейната им фирма внася хартия, печата рекламните материали на герб. също така работи и с оная печатница в костинброд. имат имение в испания - аликанте и др. имоти/движими и недвижими/. прокурор сарафов-първи братовчед си закупи скоро спретната къщурка в испания - рохалес, за да са си близо. щом светлин танчев е бил на учредяването на България без цензура, направете си изводите......... то и калина крумова е там............???!!!???
AJ4A

2014.02.01 | 09:07

2
Ето това в нормална държава би се наричало октопод!!!! Едни и същи фамилии, държащи цялата власт в държавата!!!! А за самата Попова навремето се говореше, че е имала интимни отношения с ромския лидер Цветелин Кънчев ?!?!?! И тези хора си мечтаят избирателите да итчат към изборните секции .......... То бива бива наглост, ама чак пък такава наглост й е в повече!!!! НИКАКВО ГЛАСУВАНЕ, А ЗАКОНОВО ЛИНЧУВАНЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА НАРОД И РОДИНА!!!

Добави коментар

Водещи новини