Страхил Ангелов иска да връщаме бежанци в Сирия

  • 29 януари 2014 21:35

  • 2082
  • 3
Страхил Ангелов иска да връщаме бежанци в Сирия
©

Бежанци от Сирия, които искат да се завърнат в родината си, да могат да го направят. С тази мисия се е нагърбил депутатът от БСП Страхил Ангелов, който изненадващо се появи преди десетина дни в телевизионен репортаж от парламента на режима на Асад в Дамаск.

Ангелов обясни пред “Труд”, че вече е разговарял с шефа на Агенцията за бежанците и се очаква решение на премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

В Дамаск Ангелов е обсъдил темата със социалния министър на Сирия. Хората на Башар Асад обещали гаранции за живота на възвращенците и дори финансова помощ за пътуването им.  Според депутата желаещите да се върнат в раздираната от гражданска война Сирия не били малко.

Като “пълни глупости” определи инициативата на Ангелов Мохамед Ал Бармауи, представител на сирийската опозиция у нас. “Бежанците са избягали от бомбардиране и арестуване. Това е една пропаганда от режима, за да отклони общественото мнение. Те са избягали от Асад, как така ще се върнат”, възмути се Ал Бармауи пред “Труд”.

Според справка на Държавната агенция за бежанците в края на януари в лагерите  са били настанени 4150 търсещи убежище, от които близо 3400 са от Сирия.

 Визитата на депутата Ангелов в Сирия предизвика гнева на външния ни министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, и съпартийци. Министърът поиска Ангелов да бъде отстранен от поста председател на парламентарната група за приятелство със Сирия. Обяснено бе, че той е пътувал на своя глава, без да му е позволено нито от председателя на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, нито от лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

“При над 100 000 убити сирийци, милиони бежанци и вътрешно разселени, приятелството със Сирия не е тъждествено с приятелство с Асад”, написа във фейсбука си Вигенин.
Ангелов съобщи, че сам е поискал да напусне всички шест групи за приятелство с чужди държави, в които членува. Решението му е лично, а не в резултат от партийно наказание.

Така той показвал, че иска да си “дружи с която държава пожелае и да е свободен да отиде където поиска”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2082 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.01.30 | 12:45

3
ПРАВ Е! ТРЯБВА ДА ГИ ВРЪЩАМЕ!

2014.01.30 | 12:45

2
имало и умни, нормални хора в НС. дали ще стане - не се знае, но поне един умен човек иска да направи нещо разумно и добро за нас.
пипо

2014.01.30 | 12:45

1
браво на този депутат прав е човекът най после някой да свърши някаква работа не се месете в сирийските работи и не ги хранете тези хора да си отиват в мюсюлманския свят нямат работа тука

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини