Радан Кънев ще преговаря с окупаторите на СУ

  • 27 януари 2014 13:30

  • 1992
  • 7
Радан Кънев ще преговаря с окупаторите на СУ
© Булфото

Лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и като представител на Реформаторския блок ще направи опит днес следобед да разговаря с представители на окупиралите ректората студенти, съобщи пред журналисти проф.Тодор Танев, член на Гражданския съвет на Съюза.

Първоначалната цел била да се установи връзка, за да има и следващи крачки, а присъствието на Кънев било по искане на барикадиралите се младежи. Това, което трябва да се случи в обществото, не трябва да остава заключено зад вратите на университета, а да се излезе вън, обясни професорът. Танев разграничи Ранобудните студенти от сегашните, окупирали сградата - първите били по-диалогични, тези по-скоро търсели сблъсък. РБ безусловно подкрепя резонни протести срещу това правителство, но също е и против насилието на територията на университета, независимо от коя страна, категорични са от Блока. Проф. Танев добави, че има юридическа възможност полицията да влезе там.

Призоваваме МВР да не се изяви като репресивен орган, апелира Найден Зеленогорски от "Движение България на гражданите". РБ настоява още вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола да докладва нивото на битовата престъпност и мерките, с които ведомството противодейства на престъпниците; президентът на следващия Консултативен съвет за национална сигурност да включи точка за престъпността в малките населени места и селата. Задкулисието и олигархията използват МВР като служба за лични поръчки, заяви Николай Ненчев, председател на БЗНС. Реформаторите искат вътрешно преструктуриране на МВР така, че да се гарантира максимален брой "чисти полицейски служители в селата", а не такива с административни функции.

Политическите планове на Блока включвали и да потърсят среща с Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, за да го убедят да използва конституционните си правомощия и наложи вето върху предложения от БСП нов Изборен кодекс. Това съобщи Петър Славов (Граждански съвет на РБ). Според десните, с кодекса се отнема правомощие на президента да назначава членове на ЦИК. Има съмнение колко професионална ще е изборната администрация, коментира Славов. Новото, по думите му, в ИК е, че с него ще се избере нова ЦИК, която ще бъде всичко друго, но не и експертна. Кодексът трябва да предлага съществени и множество промени, за да се приеме като нов законопроект, сравнено с досегашния, обобщи Петър Славов. Десните не приемали и заложените завишени критерии за мажоритарен вот.

Последвайте канала на

БТА
1992 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.02.03 | 14:17

7
Кънев ,кажи на другаря Костов,че с Комунисти,Не Преговаряме !!!!

2014.02.03 | 14:16

6
Кунев кажи на Пацо лично да дойде ако иска да преговаря с Нас - и да не ни праща Пацо посредници
АНОНИМЕН

2014.02.03 | 14:13

5
ТЕЗИ ПОДСТРЕКАТЕЛИ ВЪН!!!!!

2014.02.03 | 14:13

4
кунев, скрий се

2014.02.03 | 14:13

3
i az iskam da pregovariam agent 009

2014.02.03 | 14:13

2
ПЪРДЯН Е ОБЕЩАЛ КАТО ВЗЕМЕ ВЛАСТТА ДА ОКУПИРА ВСИЧКИ УНИВЕРСИТЕТИ. НИКАКВО УЧЕНЕ ПОВЕЧЕ, САМО РИФОРМИ!

2014.02.03 | 14:13

1
ПЪРДЯН КУРЕВ

Добави коментар

Водещи новини