Плевнелиев прие френския делегиран министър по европейските въпроси Тиери Репантен

  • 18 януари 2014 20:26

  • 1334
  • 1
Плевнелиев прие френския делегиран министър по европейските въпроси Тиери Репантен
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното прие френския делегиран министър по европейските въпроси Тиери Репантен, съобщиха от правителствената информационна служба.

Той е на посещение у нас по повод 25-годишнината от емблематичната закуска на президента Франсоа Митеран с български дисиденти, интелектуалци и студенти.

„Никога няма да забравим как Франция повдигна самочувствието на българите и проправи пътя към демократичното ѝ развитие", заяви държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на срещата.

„Кой можеше да си представи преди 25 години, че днес България и Франция ще са част от едно семейство", заяви министър Репантен, който приветства напредъка на българското общество по пътя на европейската интеграция.

Пред държавният глава министър Тиери Репантен увери, че Франция няма да ограничава правото на свободно движение на българите.

Репантен приветства отпадането от 1 януари 2014 година на ограниченията на трудовия пазар за български и румънски граждани.

Всеки вече е свободен да се установи, където пожелае и повече страни трябва да възприемат този подход. За съжаление, в момента ксенофобски движения злоупотребяват със страховете на хората във връзка с правото на свободно движение на граждани в ЕС, коментира френският министър.

Държавният глава беше категоричен, че ако възникне проблем с т. нар. социален туризъм от страна на български граждани, страната ни ще подходи отговорно. „Навсякъде по света има добре образовани българи, които активно допринасят за икономическото развитие в страните, където се установяват", каза още президентът.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Тиери Репантен обсъдиха още европейската интеграция на страните от региона. По отношение на Македония президентът допълни, че сключването на Договор за добросъседство между двете държави остава приоритет.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1334 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.19 | 07:35

1
А ПАЦО ПРИЕ ВУЯ НА ЧИРЕПА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини