Плевнелиев: Подходът при съставянето на бизнес делегации е прозрачен

  • 17 януари 2014 18:49

  • 1645
  • 4
Плевнелиев: Подходът при съставянето на бизнес делегации е прозрачен
© Булфото

До момента нито една от работодателските или браншови организации не са изразявали своята „загриженост" от начина, по който се сформира съставът на бизнес делегациите. Това се казва в позиция на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното във връзка с писмото от работодателските организации.

Според президента „това се дължи на факта, че през последните две години подходът при съставянето им е прозрачен, балансиран и успешен. Резултатите от последното посещение на държавния глава в Китай показват ефективността на този подход".

В позицията на Плевнелиев, който е на посещение в Албания в момента, е посочено още, че само за два дни, в рамките на бизнес форумите в Пекин и в Шанхай, бяха подписани 7 договора и бизнес споразумения за над 100 милиона лева, а участниците в тях бяха над 700.

„Посещението в Китай беше изключителен успех за българския бизнес и дипломация и принизяване на постигнатите резултати не е в интерес на икономиката и на страната ни", пише президентът.

От прессекретариата му уточняват, че от встъпването си в длъжност Плевнелиев е провел осем посещения в чужбина, при които е бил придружаван от представители на бизнеса. „Правило, следвано от президентската администрация, е при сформирането на бизнес делегации да се обръща към работодателски и браншови организации да подберат тези фирми, които имат реални икономически интереси в съответната държава. Изборът винаги зависи от икономическия фокус на визитата и от профила на дадената организация и се координира от различни държавни институции", се казва в позицията на държавния глава.

Според него през годините бизнес асоциациите, които са изпратили писмото до него, са били сред най-активните в досегашните делегации.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1645 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.01.19 | 17:18

4
Прозрачност при Герберите? Никога не е имало и няма да има! Смешник!
анонимен

2014.01.19 | 15:52

3
Разбира се,че Прозрачен,след като Списъка му го дава И.Прокопиев

2014.01.19 | 15:52

2
Където и да отиде охпюва остава хлъзгави следи!

2014.01.18 | 19:06

1
НИТО ГЛАС за двете престъпни шайки ГЕРБ и БСП ! ВСИЧКИ , ВСИЧКИ САМО за АТАКААААА !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини