Орешарски: Румен Петков не ме е уведомявал за срещите си (видео)

  • 17 януари 2014 13:27

  • 2414
  • 5
Орешарски: Румен Петков не ме е уведомявал за срещите си (видео)
© Булфото

Срещал съм се няколко пъти с г-н Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в и не бих могъл да ви разказвам какво точно сме си говорили. Трябва да проверя какво точно е казал сутринта, но със сигурност той не ме е уведомявал за срещите си с г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, предаде репортер на Novini.bg. Той отговори на журналистически въпрос по повод твърденията на Румен Петков в сутрешния блок на Нова телевизия. Орешарски заяви, че е приета пътна карта на възстановения Съвет по децентрализация. Тя ще задава план за действие и времеви график, разположен тази година, така че до есента да имаме структурата, функциите и ресурсите, които ще бъдат обект на обсъждане със Сдружението на общините, за да можем да направим следващата стъпка към децентрализация от следващия финансов период, т.е. от следващата година, обясни той. На въпрос за замразяване на майчинските Орешарски каза: Тригодишната бюджетна прогноза е индикативна. От 90-те години, когато се въведоха средносрочни бюджетни рамки, нямам спомен някога да е спазено напълно. Това значи индикативни, поясни той.

Журналистите зададоха въпрос и за държавните пари в частни банки. Към момента 22% от държавните пари се намират в една банка. Когато поехме властта, този процент беше повече от 50. Сами си направете равносметката, разкри премиерът. Орешарски коментира и поведението на ГЕРБ по време на днешния му отчет. ГЕРБ дълго време не бяха в залата. Струва ми се, че те все още са в търсене на своята идентичност като опозиция. Не мисля, че така е редно да прави една опозиция. В крайна сметка този отчет трябва да се приеме от гражданите, а не от опозицията, каза още той.

В последните 4 години видяхме, че невръщането на ДДС влияе доста негативно върху стопанската активност. 2008 г. по класация на ЕК България е в първите десет страни по събираемост на ДДС, на осмо място в Европа. Днес е доста назад. Невръщането на ДДС е загуба на ликвидност, работни места и забавяне на работни места. Това означава, когато фирмите кредитират безлихвено фиска. Проверките продължават, въпреки че ДДС-то е върнато. Това не означава, че никой не ги проверява, обясни Орешарски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2414 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.01.18 | 03:37

5
РАНОБУДНИТЕ НАДНИЧАРИ ЗАТОВА ЛИ РЕВАТ ПРОТИВ ЕДНА Б А Н К А ЗАЩОТО НЕ Е НА ТЕХНИТЕ ХОРА.

2014.01.18 | 03:37

4
На Петков не му се получи, измиването на ръцете. Ами сега какво ще прави? До 10 дена ще излязат и записите на Патрашкова и ще чуем за Козлудуи ли са си говорили или ново стартиращи проекти.
КАК СЕ СТАВА ОТ КОМУНИСТ ОЛИГАРХ ? ОБЯСНИ СТАНИШЕВ

2014.01.18 | 03:37

3
СТИГА СТЕ СЕ ОПРАВДАВАЛИ С БОРИСОВ И ГЕРБ, АМИ ВКУПОМ СЕ ОМЕТЕТЕ ОТ ВЛСТТА. КАКВИ СОЦИАЛИСТИ СТЕ ? АМИ ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ КАПИТАЛИСТИ. КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ СТАНИШЕВ И МОНИКА ТА СЕ СТИГНЕ ДО ПОСЛЕДНИЯТ ДРУГАР ОТ ИБ И ВПС НА БСП. КАКВИ СОЦИАЛИСТИ МОГАТ ДА БЪДАТ ГЕРГОВ СВИНАРЯ,К. ДОБРЕВ КАЛОТИНЕЦА, КУТЕВ, НИНОВА, КАДИЕВ, ОВЧАРОВ, ПЕТКОВ, УЗУНОВ, ГУЦАНОВ .... . АМИ ТЕ ВСИЧКИ СА КАПИТАЛИСТИ И ОЛИГАРСИ. ПЛОВДИВСКИЯТ ПАНАИР Е ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ВЗЕТИ ОТ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ЗА ДА БЪДЕ ПОСТРОЕН. СЕГА Е СОБСТВЕНОСТ НА ОБЛАСТНИЯТ ЛИДЕР НА БСП Г. ГЕРГОВ . КОМПЛЕКСЪТ \"СЛЪНЧЕВ ДЕН\" ВАРНА Е СОБСТВЕНОСТ ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ И Е ПРИТЕЖАНИЕ ОТНОВО НА ГЕРГОВ. КАК СТАВА ТАКА? А ПЪК ЗА ПРЕД РОМИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ДРУГАРИ СОЦИАЛИСТИ. ОЛИГАРСИ КАПИТАЛИСТИ СЕ КЪЛНАТ В ИДЕАЛИТЕ НА ДЯДО БЛАГОЕВ. КОЩУНСТВО ДРУГАРИ. ИЗМИТАЙТЕ СЕ ... ОВРЕМЕ . ИНАК ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ С ТОЯГИТЕ И КАМЪНИТЕ. ПРЕСТЪПНИЦИ.

2014.01.17 | 19:53

2
А, ако излезе записче? ОСТАВКА

2014.01.17 | 19:53

1
ПАРИТЕ СЕ ВЛАГАТ ТАМ КЪДЕТО ИМА ДОБРИ УСЛОВИЯ, А НЕ ПО РАВНО. СЕГА Е ЛОБИЗЪМ.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини