Татяна Дончева: Алтернативната листа показва битката в БСП

  • 12 януари 2014 11:21

  • 2836
  • 5
Татяна Дончева: Алтернативната листа показва битката в БСП
©

Алтернативната лява листа за евроизборите, която президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в планира да предложи с лидер Ивайло Калфин, ясно показва битката вътре в БСП за съдържанието на тяхната листа и въобще за това кой да се яви на евроизборите през май.

В студиото на „Тази неделя” бившият червен депутат и член на БСП Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в заяви, че е ясно, че партията столетница вече не може да представлява левите хора и е нужно нещо ново чисто, което да не бъде държано в зависимости. По думите й има среди в партията, които искат разбирателство и такива, желаещи да извадят Калфин.

„Важно е да се направи разграничението, че Първанов е все още член на БСП, Румен Петков също и двамата няма да напускат БСП”, обърна внимание тя. По думите й не става ясно щом се прави втора листа ще има ли напускания на червените редици.

По този повод Дончева заяви, че нейното движение 21 е извън БСП и има амбицията чрез него да бъде в управлението на страната. „Имаме амбицията да започне началото на нова лява формация за левите хора”, заяви тя с уточнението, че в момента тече регистрирането на партията, политическите идеи и програми. „ Движението ни няма статут да подкрепя каквото и да е”, отговори Дончева на въпроса дали подкрепя проекта на АБВ и добави, че месец преди вота ще стане ясно дали и каква евролиста ще има.

„Не ме интересува дали ще се разпада БСП”, категорична беше Дончева с уточнението, че иска да управлява България, но е несериозно да ходи да обяснява как е следващия български премиер.

В преглед на историческите грешки и ходове довели до ситуацията на БСП в момента лидерът на Д21 коментира, че няма нужда тя да разцепва БСП, "БСП става като съхнещи пясъчни кули". „Причината са неадекватни лоши решения на определени бизнес кръгове не е само в самата върхушка на партията", каза тя и добави и друга причина за привидното роене в левицата - пълната безкритичност на партийните членове към партийните ръководства.

Скандалът на седмицата – Волен Сидеров, полетът му до Варна и мълчанието на управляващите по темата, Дончева обясни така: „Депутат прави откровена простотия и вместо да я нарекат „простотия” както и е и да се разграничат от него, защото и днес се обсъжда депутатски имунитет, а не депутатска простотия, те започват да клинчат. Гърчат се, защото са тръгнали по пътя на дребните компромиси. Готови са да се прегърнат с всеки, дори с дявола”.

Последвайте канала на

2836 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
681

2014.01.16 | 15:23

5
Боже, откъде ви намираме все такива загубаци, защо ни наказваш да ви гледаме ежедневно тъпите мутри и да слушаме малоумните глупости?
София

2014.01.16 | 15:22

3
Т.Д. що партии обреди, все нещо или някой й пречи.

2014.01.16 | 15:23

4
Ясно е,че твърд комуняга говори така.Вече много остаряхте,овехтяхте,изостанахте,вече няма чл.1,няма един Сергей.Затова излязоха младите,Калфин и Кирилов едва ли ще догоните.А Дончева винаги е била две крачки пред вас,мухлясалите в главите,също Първанов-това е политик в крак с времето.Честно,но Дончева сама няма да успее нито на евровота,нито на другите избори.

2014.01.16 | 15:22

2
mdaa

2014.01.15 | 11:45

1
Някои позалязли политици като чуят евроизбори и се мотивират, пак да пробват, да захапят малко месо, защото лекия политически живот не се забравя.

Добави коментар

Водещи новини