Кунева: Призовавам всички политически лидери да се разграничат от Волен Сидеров

  • 08 януари 2014 15:31

  • 2328
  • 10
Кунева: Призовавам всички политически лидери да се разграничат от Волен Сидеров
©

По повод скандалното поведение на Волен Сидеров председателят на „Движение България на гражданите“ призовава през фейсбук профила си политиците да се разграничат от Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, това става ясно от писмо изпратено до редакционната поща на "Novini.bg".

„Призовавам всички политически лидери да се разграничат публично от Сидеров. Не вярвам, че българските граждани приемат за нормално народен представител да посяга на служител на реда, на граждани и на дипломатически служител. В Европейска България не може да има търпимост към подобно политическо поведение. Законите важат и за депутатите“, написа Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в профила си в социалната мрежа.

Според заместник-председателя на движението Йонко Грозев казусът със Сидеров е изключително показателен за начина, по който се упражнява властта в България. Срещу подкрепата му за правителството, на Сидеров му се позволява и прощава всичко. Това е поредното ярко доказателство, че в България тези, които са на власт, са убедени, че са над закона. Българското общество трябва много ясно да каже на политическата си класа, че това е недопустимо, смята още Йонко Грозев, който в 13.00 ч. ще се включи в протеста срещу Сидеров пред Съдебната палата.

По думите на Грозев, лидерът на „Атака“ от години сее слово на омразата и призовава към насилие, замесва се в скандали, ксенофобски провокации, злоупотребява с имунитета си на народен представител, подбужда агресия, саморазправя се с дипломати, служители на реда и граждани.

"Надявам се Прокуратурата да използва цялата сила на закона за да отнеме имунитета на Сидеров за нодопустимото му поведение. Ние си даваме сметка, че да се разследват хора с власт в България е трудно, за разлика от всички цивилизовани страни в Европа, избрали върховенството на закона, но Прокуратурата има шанс днес да даде категоричен сигнал, че правилата в България важат за всички и да защити интереса на българските граждани. Това би дало увереност на българите в справедливостта и в това, че държавното обвинение не обслужва политическото статукво", категоричен е адвокат Йонко Грозев.

По късно днес стана ясно, че Реформаторският блок е поиска подкрепата на "Ранобудните студенти" срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

В писмо, разпространено и до медиите, от формацията призовават недоволните млади хора да подкрепят политическите решения, предложени от реформаторите за излизане от кризата.

Убедени сме, че следващото правителство на България трябва да бъде реформаторско правителство с кратък мандат – като гаранция, че не става дума за поредната безпринципна промяна на върха, а правим първа крачка към възстановяване на почтеността в политическия живот, се казва в писмото.

Те припомнят, че подкрепят студентските протести от самото им начало.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2328 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Гражданин

2014.01.09 | 14:22

10
Защо, по дяволите нямате доблест да се разграничите от мутро-олигофренската герб... Толкова сте жалки! О, и така се разкрихте! .....
кунчо

2014.01.09 | 14:22

9
Кунева ако е нужно, ще ти купим въже - сега е на мода.

2014.01.09 | 14:22

8
Всеки нормале трябва да се разграничи от постъпките на лудия.
БОЗДУГАН

2014.01.09 | 14:22

6
Кратък и непълен списък на предателите , крадците и антибългарите ,разграничили се от СИДЕРОВ :ТИКВИТЕ от Герб, палячото президентско , турците от ДПС , БТВ , Нова тв , соросоидите , Куневските к,урви , Яневите пед,ераси , Кадиевци , Пасита и др. боклуци !
умния!

2014.01.09 | 14:22

7
Боздугане, добре извади "лайномета", но както винаги нищо не каза: това е характерно за малоумник и психопат като теб! Всъщност, с ненормалника ВОЛЕН сте като сиамски близнаци!

2014.01.09 | 14:22

5
"атаката" срещу Атака на всички фронтове е ЗА ЕЛЕКТОРАТА на АТАКА от бивши и настоящи ХИЕНИ, готови на всичко да докопат ВЛАСТТА и после...МЪНИ, МЪНИ, МЪНИ животът е ПАРИ.......познато, НАЛИ! А НАРОДА ДА ТЪНЕ ОТНОВО В МИЗЕРИЯ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО РАЗДЕЛЯТ и ВЛАДЕЯТ. НО ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ!!!!!!!!!!!

2014.01.09 | 14:21

4
Сидеров се заплесна, но всички вие хиени лакоми, ни мислите за прости и се опитвате за негова сметка да градите имидж. по добре се скрийте мухлясали боклуци!
БОЗДУГАН

2014.01.09 | 14:21

3
Бързо да се разграничат от СИДЕРОВ всички предатели , крадци , убийци и унищожителите на България ! Да си направят и списък , че да ни е по-лесно после !

2014.01.09 | 14:21

2
Гърмящата очиларка не се спира пред нищо в похода си към властта ! Хора бъдете много внимателни ! Отровата и може да унищожи цяла България !

2014.01.09 | 14:21

1
Народът не е прост и заспал, малко или много се е осъзнал! ;)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини