"От зори до мрак ти работи и евроизборите спечели"

  • 06 януари 2014 13:52

  • 2460
  • 19
"От зори до мрак ти работи и евроизборите спечели"
©

От зори до мрак ти работи и евроизборите спечели". Това е късметът, който се падна на лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той припомни приказката "Маша и Мечока", която препрочита често на дъщеря си, предаде репортер на novini.bg.

Антимонополни мерки ще бъдат предприети в следващите месеци. Това каза лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на неформална среща с медии в централата на БСП. Лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на обясни, че тази среща е традиционна и се провежда в началото на годината. Той поздрави всички именници, пожела здраве, обективност и свобода на медиите. „Медиите не са обикновен медиатор, а понякога са и първата власт в държавата. Това е много важна обществена мисия, а не просто занаят", каза Станишев и отправи най-добри благопожелания. "Да загърбим омразата помежду си, защото тя винаги е разрушителна”, каза Станишев.

„2013 година не беше нито лека, нито спокойна. В крайна сметка, тя стана година на промяната. Още преди изборите, на Конгреса на БСП, казах, че промяната, към която се стремим, не е проста и лесна. Вторите 6 месеца на годината бяха период на усърдна работа от страна на БСП в полза на промяната, с която се ангажирахме. Това беше период на възстановяване на икономиката. По времето на ГЕРБ фалираха 100 хил. фирми и искахме да покажем, че има различно отношение на държавата. Това започна с разплащането с българския бизнес. 2014 година започва на чисто с бизнеса. Втората половина на 2013 година стана период на надеждата. Започна процес на социално размразяване – само парите за отглеждане на дете до 2-годишна възраст нарасна с 100 лв. На най-нуждаещите се пенсионери бяха дадени добавки”, каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. По думите му, каква ще бъде 2014 година, зависи от всички партии, и от медиите. „БСП ще подкрепя действията на правителството.

„Ще работим в няколко направления – съживяване на икономиката, балансирано развитие на регионите. През следващите месеци ще инициираме антимонополни мерки. Ще отстояваме - тази политика да бъде разгърната последователно от правителството и парламента. Ще търсим резерви, за да докажем на хората, че те имат отношение към проблемите им. Правителството показа капацитет за ускорено усвояване на европейски средства. Ще помогнем на правителството да завърши успешно преговорите за следващия период, да няма нулева година”, добави Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

През 2014 година ще има европейски избори. Ще работим за това - те да не се превърнат в нечистоплътен партизански сблъсък без идеи, а на сблъсък на идеи – в каква Европа, в каква България искаме да живеем, коментира още той.

„Ще държим нашите евродепутати да са най-подготвените. Партията на европейските социалисти е в силна позиция. За нас е особено важно тези избори да бъдат частни и почтени, а не както изборите за президент и за местна власт през 2011 година. Затова през последните месеци се работи по Изборния кодекс”, добави Станишев. Евродепутатът Илияна Йотова обясни, че предизборната кампания за европейските избори е започнала.

„В европейската политика ще поставим акцент върху грижата за човека. Готови сме за битка. Започваме предизборните обиколки. Ще се опитаме да разкажем как върви кампанията, ще държим чуждестранните си колеги в течение”, добави Йотова. По думите й, на 20-22 януари ще има мисия у нас на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Целта на тази втора мисия е да направим всичко възможно България да получи повече привилегировано средство като външна граница на Европейския съюз.

Заместник-председателят на Народното събрание Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на добави, че предстоящите избори за Европейски парламент ще се проведат с нови изборни правила.

„Няма европейска директива или регламент за ограничение за въвеждане на нови изборни правила. До края на месец февруари окончателният Изборен кодекс ще бъде готов, за да се подготвят партиите за изборите. Крайно време е изборите в България да се провеждат по честен и демократичен начин”, каза още Манолова. Председателят на парламентарната комисия за социална политика Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за каза, че след една седмица в парламента продължаваме своята работа – социална политика и антимонополно законодателство.

Последвайте канала на

2460 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
m markov

2014.05.10 | 11:03

19
От сутрин до мрак се ти дупи,със свирките си продължи ,но народа не лъжи,мончето си обладай, ако не на мене ми я дай.Аз ще свърша работата знай и тя на теб ще каже бай,бай,бай,а ти станишко във украйна си дерзай.

2014.05.10 | 11:03

18
"Oт зopи дo мpaк нa aaмeд-coПoлa и нa пyтин ce дyпи и бългapия пpeeби"... мaй мaй...

2014.05.10 | 11:02

17
Миличкият, той като бай Тошо едно време денонощно вдига жизненото равнище, че се изсипва чак !
stoiko

2014.05.10 | 11:02

16
S vdignati race ste zapee Marsilezata,tova kopele ot 4ervenata mafoja.
Вера

2014.01.18 | 17:57

15
Факт е, че само за 6 месеца новото правителство направи толкова, колкото ГЕРБ не успя за 4 години. Напълно логично БСП могат да се надяват и на победа в евроизборите, защото спасиха страната от пропастта, към която юя тикна недоразумението Дянков!

2014.01.15 | 02:07

14
Станишев този път няма да ни ''купиш'' с 50лв коледни,служба като за др. Гергова или други трошички от закуската ти.Бсп ще спечели само с оставката ти.
електорална единица

2014.01.06 | 23:52

13
За пореден път ДПС обезличава столетницата под вещото ръководство на своя Вожд.Без да се е доказал на нито един национален избор до сега станишко винаги бута БСП в обятията на Доган.Срамота за верните поддръжници на Партията.До кога ще ни предлага за курбан за нашата всеотдайност.
мар

2014.01.06 | 23:39

12
Кой малоумник може да си напише такова късметче ..........

2014.01.06 | 23:39

11
Късмета на Сергей-Хожда е между краката на Доган!
Дон Стефано

2014.01.06 | 23:38

10
Станишев-президент, а Местан -премиер!!!Само това ще оправи България!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини