Политолог: Изборите през май ще са ключовото събитие за 2014 г.

  • 06 януари 2014 10:30

  • 1614
  • 3
Политолог: Изборите през май ще са ключовото събитие за 2014 г.
©

Изминалата година беше година на гражданите, каза в предаването „Преди всички“ политологът Димитър Ганев и посочи причините за тази констатация: "От 24 години ние за първи път проведохме референдум.  Имахме социални протести, имахме друг тип протести. Научихме се, че този граждански натиск може да събори правителство, може и да не събори правителство".

Изборите през май ще са ключовото събитие за 2014 година, заяви Ганев: "Този избор ще е важен за наша вътрешна консумация, за националната картина – дали управляващото мнозинство ще успее да удържи победа над опозицията и това ще прелегитимира тази власт, да намали малко натиска върху правителството. Нещо повече – управляващото мнозинство може да се замисли, ако удържи една категорична победа, дали пък не е добре да се яви на едни предсрочни парламентарни избори, да си уреди по-комфортно място като парламентарна конфигурация, а не да разчита на „Атака“. Ако Борисов успее да удържи победа над БСП той ще има правото да заяви, че за кой ли път е победил БСП. Той ще остане с образа на силния, на победителя. Изгуби ли този образ това ще завлече и него надолу и неговата партия. Той ще може да каже на своята партия, че всеки момент се връщат на власт. Ако завърши втори, тези миграционни процеси в ГЕРБ, за които говорим от месеци, ще се засилят".

Според политолога движението на Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в няма сериозна подкрепа, на която да стъпи, но при формацията на Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва се отбелязва тенденция на растеж през последните няколко месеца: "Ако тази тенденция продължи той има реални шансове да вкара един представител в Европейския парламент. Това е изключително важно за него, защото вкара ли евродепутат, той автоматично се легитимира като играч на национално поле".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1614 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.01.06 | 23:35

3
За да спечелят, управляващите нароиха над 40 партии,сдружения,движения и т.н., за да размият и омаловажат народния вот,които е срещу задкулисието,срещу тройната коалиция назначена от олигархията.

2014.01.06 | 23:32

2
ДУДУКА-ЛАЙНОМЕТ МОЖЕ ДА ВКАРА САМО ЕДИН ДЕПУТАТ НА СВИНЯТА .ТОВА ЩЕ Е СИГУРНО БИСЕР-ПЕТНОТО.

2014.01.06 | 23:32

1
През последните 24 г. комунистическата антропология се модифицира и преобразява, могат ли децата на старата БКП номенкралтура, която днес държи капиталите в България и управлява, да скрие криминалните души на бащите и майките си?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини