Меглена Кунева: Без членството в ЕС, България щеше да бъде по-зле от Украйна

  • 26 декември 2013 16:23

  • 3113
  • 22
Меглена Кунева: Без членството в ЕС, България щеше да бъде по-зле от Украйна
©

Без членството в Европейския съюз, България щеше да бъде в по-лошо положение, отколкото днес е Украйна. Това заяви пред „Ню Йорк Таймс“ председателят на Движение България на гражданите Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, помолена да коментира актуалните проблеми пред България, на фона на едновременно провеждащите се граждански протести в Киев и София.

Никога не съм мислила, че моята страна ще бъде в такова лошо положение, каквото е в момента, заяви Кунева. Мислех, че ние ще напредваме по-добре и по-бързо, допълни тя. Кунева посочи корупцията като един от основните проблеми на българското общество и посочи, че корупцията e отровила всички сфери на живота – съдебна система, държавна администрация, здравеопазване, образование, медии. Няма свободно общество, пропито от корупция, каза тя пред европейския кореспондент на „Ню Йорк Таймс“.

Никой в България не може да отрече, че европейското членство донесе ползи на страната, като пътища, регионално развитие, пречиствателни станции, и за радост липсват евроскептици, които да искат излизане от Евросъюза, за разлика от някои в Западната част на Европа, подчерта Кунева. Но България продължава да се нарежда в дъното на европейската класация по бедност. През декември 2013 г., Трансперанси интернешанъл - застъпническа група със седалище в Берлин, която наблюдава равнището на корупция, нареди България на второ място след Гърция като най-корумпирана страна в ЕС, посочи лидерът на ДБГ в разговора с кореспондента.

За твърде много от членовете на политическата класа в България, европейското членство е само заради европейските фондове и как да крадат от тях, посочи Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и допълни, че за тези хора нямат значение европейските ценности, финансовата отчетност и върховенството на закона. Аз се срамувам и съм разочарована, подчерта Кунева и обясни, че колеги от европейската администрация са й предлагали подкрепа и съвети. Но те не могат да дойдат тук и да управляват, за да се изпари корупцията, която трови всичко, подчерта лидерът на ДБГ.

„Ню Йорк Таймс“ информира международната публика и за факта, че ДБГ, заедно с още няколко български партии сформира Реформаторския блок, който поддържа каузата на протестиращите за оставка на правителството и за кардинална смяна на системата. Помолена да коментира поведението на министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 заяви, че изпитва много повече съжаление, отколкото гняв към него, защото той не говори от свое име.

Лидерът на ДБГ очерта пред изданието и програмата за излизане от кризата, която Реформаторският блок предлага на обществото. Тя говори за правителство с ограничен мандат от една до две години, което да подготви избирането на Велико народно събрание и приемането на нова конституция, с която да бъде преучредена българската държава.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3113 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2014.01.04 | 01:31

14
ОСВЕН ТОВА ВОЛЕН НЯМАШЕ ДА ИМА ДОСТЪП ДО ПАРИЖКИ ХОТЕЛИ И БРЮКСЕЛСКИ РЕСТОРАНТИ. А СТАНИШЕВ НЯМАШЕ ДА МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ ВОАЯЖИ.

2013.12.28 | 00:15

1
ДБГ да ДГД!

2014.01.04 | 01:31

15
ЛЮБЧО, ГЛЕДАЙ Я КУНЕВА. ТОЧНО ТЯ УВОЛНИ ВОЛЕН!

2014.01.04 | 01:31

16
Пръмова в затвора , там ти е мястото ти продаде България

2014.01.04 | 01:31

17
ПРЪМОВА УВОЛНИ ВОЛЕН!
12345

2014.01.04 | 01:32

18
до 2007 година като не бяхме в съюза бяхме много по добре.Този съюз ще ни разплаче майката.бедна страна като нашата няма място там.за да покриваме изискванията им народа става по зле и по зле.евросъюза ни ще ни докара до просешка тояга. на кой от онези евро мърши му пука за бг народа.на никой
ivoo

2014.01.04 | 01:32

19
Всички овце вярват на телевиаора си,за това сме в Е.С. Що за привидна свобода получаваме-нещастни данъкоплатци,роби....Има ли разлика от СССР. от 44та година ние нищо не решаваме...Така ли трябва да бъде според вас ???
ivoo

2014.01.04 | 07:49

21
А жалките пари които изкарваме-отиват за сметки на монополи и за да си нашълниме хладилника с храна,пълна канцерогени THANK U E.U.
adsads

2013.12.28 | 02:20

2
bokluk dolen zionistki
никой не те иска

2014.01.04 | 01:32

20
Кунева, българите те приемат като предателка и сребролюбка, ти пак се натискаш в политиката за да се облагодетелстваш и предаваш интересите ни! Имай срам, престани да дразниш, никой не те иска!

2014.01.04 | 01:31

13
Кунева , предателко долна , соросоидна кучко червена ,в ЕС ни взеха не да станем богати , а да ни острижат до голо , да ни ограбят и смучат колкото могат с твоя помощ ! ГЕНОЦИД за българите !!!

Добави коментар

Водещи новини