Ахмед Башев: ГЕРБ ронят крокодилски сълзи пред чуждите посланици

  • 18 декември 2013 10:04

  • 1873
  • 6
Ахмед Башев: ГЕРБ ронят крокодилски сълзи пред чуждите посланици
©

Проблемите на тютюнопроизводителите започнаха с идването на ГЕРБ на власт.

Това каза депутатът от ДПС Ахмед Башев, който прочете декларация от името на парламентарна група, предаде репортер на Novini.bg. „Станахме свидетели на поредния политически гьонсуратлък и хленчене пред европейските посланици. Никой не вярва на плача на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за проблемите на тютюнопроизводителите. Когато ДПС беше в управлението, те нямаха проблеми с изкупуване на произведеното от тютюнопроизводителите. Проблемите на тютюнопроизводителите започнаха с идването на ГЕРБ на власт. Първо посегнаха на премиите, за първи път Борисов, Цветанов и Дянков въведоха 10% данък за земеделските производители. Никое българско правителство преди това не си позволи подобно нещо. Наглостта ви стигна до там, че да облагате с данък навесите, колибите за тютюн”, каза Башев. „Ако днес тютюнопроизводители имат проблеми с изкупуването, то е в резултат на престъпното ви управление”, каза той, като се обърна към депутатите от ГЕРБ.

„Приветствам идеята да се извикат на среща всички изкупвачи на тютюн. Ние не сме наивници да си мислим, че всичко ще се случи на добра воля. Ще предложим промени в закона. Интересът на тютюнопроизводителите трябва да се гарантират със закон, да има регистър на тютюнопроизводителите. ДПС ще настоява и за възстановяване на минималните изкупни цени на тютюна”, посочи Башев. От ДПС настояват Министерски съвет в новия планов период да направи необходимото за адекватна защита на отрасъла. „Тези, които ликвидирахте отрасъла и докарахте тютюнопроизводителите до просешка тояга, да наведат глави, а не да ронят крокодилски сълзи”, каза още Башев.

В отговор на тази декларация Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на от ГЕРБ направи реплика, че целта на управляващите е да върнат Фонд "Тютюн", за да може на сцената отново да излязат познатите гледки на хора с куфарчета с пари. "По времето на ГЕРБ имаше конкуренция на пазара за тютюнови изделия. Пазарът сам определяше цените. Изкупната цена на тютюна достигна 12 лева. В момента вие държите хората от тези региони, като роби. Искате да нагнетите напрежение и нарочно не се стартира изкупуване на тютюна, за да се върне онази порочна практика с куфарчетата, които разнасяхте във Фонд „Тютюн”, каза още тя. "От ГЕРБ винаги сме заставали зад интересите и сме държали позиции за финансовата стабилност на тютюнопроизводителите. През 2009 г. никой от тройната коалиция не беше помислил за тютюнопроизводителите”, заяви депутатът.

Думата взе и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който беше споменат от Ахмед Башев. "Никога не сме ревали пред европейските посланици. Вие се опитвате да сринете цените в този бранш. Държите хората в пълен феодализъм. Искам да попитам депутатите от БСП, защо са абдикирали тотално от тези райони?". Тук председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно изключи микрофона на Цветанов с мотива, че това не е лично обяснение, а изказване. Цветанов продължи да говори и се закани, че от ГЕРБ винаги ще защитават интересите на хората от тези райони.

 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1873 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.12.20 | 22:36

6
Боже ела си прибери вересиите. България е в ЕС бе ромски ентелегент, естествено че ще се срещат с посланниците. Вас никой не ви иска.
Биби

2013.12.19 | 00:07

3
Срещите с посланици са ставали и преди да сме били в ЕС ! Лошото е, че темите сега са -- ние не сме на власт, тези са некадърни, помогнете да си върнем властта. Ето това , разбрахте ли ?!
!

2013.12.18 | 15:13

1
на лицето му пише:продажен турчин -тракия била тяхна А.ТУРЧОЛЯ НЕДОРЕЗАНИ.ОСТАВКА БЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013.12.20 | 22:35

5
Той е по -долен и от турчин-ПОМАК.

2013.12.19 | 00:07

4
А, ВИЕ В ТУРЦИЯ!!!!МАРШ В АНАДОЛА !!ТАМ ВИ Е МЯСТОТО-ПРЕДАТЕЛИ ДОЛНИ!!

2013.12.18 | 15:13

2
БАШЕВ ОТ СЕЛО НЕ Е ИЗЛИЗАЛ, ЖИВЕЕ В СРЕДНИТЕ ВЕКОВЕ, ТЕ ГО НАПРАВИХА ДЕПУТАТИН. освен това трябва да бъде осъден за религиозна дискриминация

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини