България ще може да връща обратно в Турция имигранти

  • 16 декември 2013 08:40

  • 1819
  • 1
България ще може да връща обратно в Турция имигранти
©

България ще може да връща обратно в Турция имигрантите, дошли незаконно на наша територия, но не и тези, които вече са тук, след като Европейския съюз постигна споразумение с Анкара. В понеделник то ще бъде подписано официално, но влиза в сила едва след три години, съобщи БТВ.

Повечето имигранти и бежанци, които пристигат у нас са влезли през Турция. В замяна Анкара иска нейните граждани да пътуват без визи в страните-членки.

Споразумението за реадмисия освен това не предвижда автоматично „връщане". ЕС първо ще изработва списъци с мигрантите, които ще изпраща на Анкара за проверка.

Заедно с това започва диалог за либерализация на пътуванията на турските граждани в европейските държави. Именно заради разногласие по този въпрос се забави и договорката за реадмисия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1819 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.16 | 22:40

1
плана Баязид съвременни сработи. ЕС предаде Бълагрия и Румъния. Страхът тези две държави да не станат фактор е много голям особено сега когато започна сформирането на источно-европейски- азиатси съюз. Икономиката на ЕС е много зависима от енергийни ресурси. Насочвайки енергията на Русия към сформирането на този съюз се очаква намаляване влиянието и в страните от близкия изток и по-точно северна Африка. Та ЕС ни продаде за няма и 40 себърника. А и България си има собствено законодателство в крайна сметка. Нека първо да си ги приемат в страните от централна Европа чак след това ние ще решим а до тогава транзит.

Добави коментар

Водещи новини